Ελεύθερος θα αφεθεί ο ρουμάνος υπήκοος που είχε τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, δήλωσε ο Τεοντόρ Ατανάσοφ, επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Ρούσε.
Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του, τόνισε ο ίδιος.
«Η δουλειά μας συνεχίζεται. Για την ώρα δεν υπάρχουν γεγονότα και περιστάσεις που μπορούμε να ανακοινώσουμε. Ο ρουμάνος υπήκοος θα αφεθεί ελεύθερος» πρόσθεσε.
Η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30 ετών, παρουσιάστρια του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TVN, υπέκυψε αφού ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε. Το πτώμα της βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκο κοντά στον Δούναβη στην πόλη αυτή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.
Η δολοφονία της προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη όπου άλλοι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών: ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία τον περασμένο Φεβρουάριο και η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία τον Οκτώβριο του 2017.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας