Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα ζητήσει τώρα αυτόφωρο και για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την OLAF ο Πάνος Καμμένος;

Θα ζητήσει τώρα αυτόφωρο και για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την OLAF ο Πάνος Καμμένος;

Η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου άργησε πολύ, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να πέσει φως σε ένα τεράστιο σκάνδαλο

Ούτε τρεις εβδομάδες δεν έχουν περάσει από την ημέρα που ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε μήνυση κατά δημοσιογράφων επειδή τόλμησαν να γράψουν για διασπάθιση κοινοτικού χρήματος που προοριζόταν για τους πρόσφυγες.

Ούτε τρεις εβδομάδες από τη σύλληψη και διαμονή για μια βραδιά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης «πανηγύριζαν» γιατί επιτέλους μπήκε τέλος στους… εχθρούς του υπουργού Αμυνας. Τότε ο πρωθυπουργός και κανένας υπουργός δεν «τράβηξε το αυτί» του κ. Καμμένου για την προσπάθειας φίμωσης του τύπου με τη χρήση του αυτοφώρου για θέματα δυσφήμησης δια του τύπου.

Αφησαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και των υποστηρικτών του να αλωνίζουν και να επιχαίρουν γιατί πίστευαν ότι πέτυχαν να μπλοκάρουν την έρευνα.

Τις επόμενες 20 ημέρες αποδείχθηκε περίτρανα ότι κάτι σάπιο υπήρξε στο βασίλειο της… Μόριας και των άλλων κέντρων φιλοξενίας – κολαστηρίων της αριστερής διακυβέρνησης.

Η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου άργησε πολύ, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να πέσει φως σε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Και να ερευνηθούν ποιοι έφαγαν τα λεφτά που προορίζονταν για την κατάλληλη διαχείριση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται και στα νησιά του Αιγαίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Ήδη, η Μαριάννα Ψαρουδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό
Η Δικαιοσύνη άργησε πολύ και είναι απορίας άξιον γιατί. Εδώ και μήνες ήταν κοινό μυστικό ότι και τα κονδύλια που συνέρρεαν ήταν πολλά και οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη εταιρειών κέτερινγκ ήταν «περίεργοι» και οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν ότι το φαγητό ήταν άθλιο όταν έφτανε στα χέρια τους.

Το δυσάρεστο είναι ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση της παρέμβασης κι όλοι ελπίζουν ότι δεν θα προσπαθήσει κανείς να κουκουλώσει το σκάνδαλο.

Το ευχάριστο είναι ότι ο Πάνος Καμμένος αλλά και κανείς άλλος δεν θα μπορεί να κάνει… μήνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή στην Αρχή για την καταπολέμηση της απάτης στην ΕΕ, την περιβόητη πλέον OLAF.

Αυτά που είδαν οι δικαστές και οι Ευρωπαίοι και δεν έχει δει ο Πάνος Καμμένος, ο Δ. Βίτσας ή το σύνολο της κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι όταν ο διευθυντής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ηλιόπουλος, προέβη σε καταγγελίες απίστευτες, ο κ. Βίτσας και όλοι προσπάθησαν να τον απαξιώσουν και να αποδομήσουν όσα γνώριζε.

Τι έλεγε και ο Βίτσας

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει».

Μάλιστα προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».
Όμως, απάντηση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδωσε ο αντιστράτηγος προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» αλλά και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.

Εκτοτε ο… υπουργός αγνοείται, η παραίτηση – απόλυση του κ. Ηλιόπουλου δεν έγινε και τα όσα κατήγγειλε έγιναν αντικείμενο έρευνας εισαγγελέα. Αγνοείται και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος αν και λαλίστατος γενικά από τότε που έγινε γνωστό ότι η OLAF ερευνά τα κονδύλια έχει εξαφανιστεί.

Και σα μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν και τα ξένα δημοσιεύματα για να αμαυρώσουν έτι περαιτέρω την εικόνα της χώρας.

Χάθηκε ο έλεγχος: έκαναν φτερά χρήματα της ΕΕ για προσφυγικούς καταυλισμούς» (n-tv.de), «Έρευνες στην Ελλάδα για την διάθεση κονδυλίων της ΕΕ σε πρόσφυγες» (Zeit Online) και «Η Αθήνα διεξάγει έρευνες για τη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων στα κέντρα υποδοχής προσφύγων» (orf.at), είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι της αρθρογραφίας γερμανόφωνων εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης

Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό πρόγραμμα n-tv γράφει στην ιστοσελίδα του: «Περίπου 1,6 δις ευρώ έχουν διαθέσει οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όμως στα προσφυγικά κέντρα δεν φθάνουν οι πόροι στο σύνολό τους. Η δικαιοσύνη διερευνά τώρα το ενδεχόμενο χρήματα να μπήκαν σε τσέπες αξιωματούχων. (..) Αυτό που απουσιάζει μέχρι σήμερα ωστόσο είναι σαφείς αποδείξεις».

Το προσφυγικό κινδυνεύει να μετατραπεί στο… Βατοπέδι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ολοι γνώριζαν ότι κάτι παράνομο γινόταν, η κυβέρνηση το απέρριπτε μετά βδελυγμίας, αλλά ήρθε κάποια στιγμή η ώρα των αποκαλύψεων.

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαξίμου. Από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου και των μετοχών, μέχρι την αποτυχία για το Μακεδονικό ή μια διαρκώς κλιμακούμενη κοινωνική αναταραχή και ανασφάλεια.

Στην πρώτη γραμμή της δικαστικής έρευνας, τόσο της OLAF όσο και της ελληνικής δικαιοσύνης θα βρεθεί σίγουρα το υπουργείο Αμυνας αλλά και όσοι έκαναν τους διαγωνισμούς και οι εταιρείες κέτερινγκ που πήραν τις «δουλειές» κατασπαταλώντας τεράστια κονδύλια αλλά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Και σίγουρα κανείς δεν θα μπορεί πλέον από την κυβέρνηση να απαιτεί συλλήψεις δημοσιογράφων και συγγνώμες, ειδικά τώρα που οι δικαστές θα πρέπει να αναζητήσουν την αλήθεια. Κι ευτυχώς δεν είναι μόνο έλληνες δικαστές που ψάχνουν…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024