«Μαύρες ημέρες» βλέπουν 7 στους 10 νέοι εργαζόμενοι
Αποκαλυπτική έρευνα της ΓΣΕΕ
Το 70% των νέων εργαζόμενων από 25 έως 44 ετών και 7 στους 10 ευέλικτα απασχολούμενους δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας στους επόμενους μήνες, όπως καταγράφεται σε έρευνα κοινής γνώμης, αποκλειστικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη συστηματική – ανά τετράμηνο – διεξαγωγή ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, αποκλειστικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την καταγραφή – μέτρηση και συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την αισιοδοξία και την επαγγελματική προοπτική, την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης απασχόλησης, την ποιότητα των συνθηκών δουλειάς, το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.
Όπως καταγράφεται στην έρευνα το 66% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα διατηρούν δυσοίωνες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των αμοιβών τους το επόμενο εξάμηνο ενώ μόλις 1 στους 4 δηλώνει ότι ο εργοδότης του σέβεται πλήρως τα θεσμοθετημένα εργασιακά του δικαιώματα, ενώ το 55% εμφανίζονται βέβαιοι για τη διατήρηση της δουλειάς τους στους προσεχείς έξι μήνες, με το ποσοστό της «σιγουριάς» να υποχωρεί στο 31% για τους μερικώς απασχολούμενους.
Η έρευνα της εταιρίας ALCO έγινε σε δείγμα 1500 ατόμων πανελλαδικά από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου του 2018 και καταδεικνύει όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ ότι η σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και ότι τα πλήγματα που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα έχουν διαμορφώσει ένα αρνητικό κλίμα, το οποίο απαιτεί ουσιαστικές παρεμβάσεις επαναφοράς του ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου,όπως αναφέρεται.
- Βέροια: Κατέρρευσε τμήμα αρχαίου τείχους στην αυλή του – Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Αρχαιολογίας και Δήμου
- Φοροαπαλλαγές: Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών – Κατηγορίες και κόστη
- To ΠΑΣΟΚ, οι συνεργασίες και το μήνυμα στον Τσίπρα
- Τι γράφουν στο Μεξικό για Κρουζ Αζούλ και Γιακουμάκη
- Ζεφύρι: Μάχη για τη ζωή της δίνει 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- «Αφιέρωμα στη Nina Simone»: Στις 6 Ιουνίου στο Theatre of the No
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442