Η Fiat Chrysler Automobiles όπου ανήκει η Jeep, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ένταξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα του Renegade η οποία θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας του μικρού SUV της φίρμας και στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η νέα έκδοση του Renegade αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα τέλη του 2019, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Melfi στην Νότια Ιταλία το οποίο και ήδη κατασκευάζει το SUV.

Για την εξέλιξη του νέου συνόλου αλλά και την αναπροσαρμογή των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο του Melfi θα επενδυθούν 200 εκατομμύρια ευρώ ενώ, σε ό,τι αφορά τα ευρύτερα σχέδια του ομίλου που αφορούν plug-in υβριδικές και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μοντέλων του, έχει ήδη εξαγγελθεί ένα σχέδιο επενδύσεων ύψους εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ.

O στόχος είναι η εξέλιξη 12 διαφορετικών, εναλλακτικών συνόλων, τα οποία θα εξοπλίζουν 30 μοντέλα και εκδόσεις με τα σήματα όλων των εταιρειών που στεγάζει ο όμιλος FCA στο πλαίσιο των νέων αυστηρότερων προδιαγραφών για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο όμιλος έχει δεσμευτεί να καταργήσει τους diesel κινητήρες από τα επιβατικά του μοντέλα έως το 2021.