Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμός στα Κατεχόμενα με ιατρικό κέντρο... επιλογής φύλου

Χαμός στα Κατεχόμενα με ιατρικό κέντρο… επιλογής φύλου

Βρετανοί που μίλησαν στην «Daily Mail» αναφέρουν μάλιστα ότι «στην Κύπρο όλα είναι νόμιμα» και ότι το ιατρικό κέντρο IVF αποτελεί τον κόμβο αυτής της ανερχόμενης βιομηχανίας

Θέλετε να φέρετε στον κόσμο ένα αγόρι; Ή μήπως προτιμάτε κορίτσι; Παιδί με το φύλο της επιλογής σας υπόσχεται να σας εξασφαλίσει ένα ιατρικό κέντρο – μη εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας – που βρίσκεται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το οποίο παρακάμπτοντας ασφαλώς το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος και τις νόμιμες διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, διατείνεται ότι «ειδικεύεται» στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή επιλογής φύλου.

Το εν λόγω ιατρικό κέντρο φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για πολλά ζευγάρια στην Βρετανία, που προκειμένου να αποφύγουν το βρετανικό δίκαιο, καταφεύγουν στα κατεχόμενα για να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ιατρική πρακτική για την επιλογή φύλου απαγορεύεται διά νόμου στην Βρετανία, την Κύπρο, αλλά και στις πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πρόκειται για αμφιλεγόμενη μέθοδο αναπαραγωγής που εγείρει σοβαρά διλήμματα βιοηθικής.

Βρετανοί που μίλησαν στην «Daily Mail» αναφέρουν μάλιστα ότι «στην Κύπρο όλα είναι νόμιμα» και ότι το ιατρικό κέντρο IVF αποτελεί τον κόμβο αυτής της ανερχόμενης βιομηχανίας.

Η διαδικασία για την επιλογή του φύλου φαίνεται να ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου Βρετανοί γιατροί πραγματοποιούν τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εξετάσεις, προτού αποστείλουν ζευγάρια στην κλινική γονιμότητας για την τελική διαδικασία. Το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας που περιλαμβάνει την εμφύτευση των ωαρίων, κοστίζει περίπου 8.000 ευρώ (δίχως να συνυπολογίζεται το κόστος των φαρμάκων και των προκαταρκτικών εξετάσεων) και απαιτεί την παραμονή στην Κύπρο για περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Famagusta news, αναλυτικά το κόστος της διαδικασίας έχει ως εξής: οι υποψήφιοι γονείς πληρώνουν 6.100 ευρώ για την επιλογή φύλου, 2.000 ευρώ για φάρμακα, 500 ευρώ για την κατάψυξη – αποθήκευση ωαρίων (συν 250 ευρώ ετησίως) και 12 ευρώ για εξετάσεις αίματος.

Οι ιθύνοντες του ιατρικού κέντρου υπόσχονται μάλιστα πως η διαδικασία επιλογής φύλου είναι απόλυτα εγγυημένη. Δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης στα κατεχόμενα από το 2000 και διατείνονται ότι έχουν φέρει στον κόσμο 20.000 παιδιά με την εν λόγω μέθοδο επιλογής φύλου.

Ιατρικό κέντρο αμφιβόλου ποιότητας

Σε μια εποχή αλματώδους προόδου της τεχνολογίας στο τομέα της βιολογίας, της γενετικής και της ιατρικής, όπου εγείρονται συνεχώς διάφορα βιοηθικά διλήμματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, το κέντρο IVF στα κατεχόμενα διαφημίζεται ως η μοναδική κλινική στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή που προσφέρει τεχνολογίες επιλογής φύλου.
Στην ιστοσελίδα του μάλιστα παραθέτει διάφορες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή του φύλου πριν από την εγκυμοσύνη, για το κόστος, αλλά και για τις θεραπευτικές επιλογές που προσφέρονται για την επιλογή του φύλου του παιδιού.
Η εν λόγω κλινική ισχυρίζεται μάλιστα πως η στειρότητα και η υπογονιμότητα δεν αποτελούν πρόβλημα για την επιλογή φύλου και πως τα ποσοστά επιτυχίας της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Να σημειωθεί ότι όλα αυτά διαφημίζονται σε μια περιοχή που βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης και εκτός ελέγχου των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών της ΕΕ, με αμφιβόλου ποιότητας διαδικασίες και πρακτικές, δίχως ελέγχους και χωρίς πρότυπα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024