Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η Συμφωνία για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η Συμφωνία για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι «Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα»

«Δεν υπάρχει εναλλακτική οδός. Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την ένταξη (της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τον ίδιο και τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της άσκησης «SRBIJA 2018».

«Πιστεύω σθεναρά πως σε ό,τι αφορά την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο […] Εναπόκειται στους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς αυτής της χώρας να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν» τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε: «Εάν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, τότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη χώρα αυτή ως το 30ό μέλος μας».

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. «Εναπόκειται στους πολίτες της χώρας και τους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς να αποφασίσουν αν θα το κάνουν αυτό ή όχι», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα», επανέλαβε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024