Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η εκτέλεση γνωματεύσεων με άυλα barcodes

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η εκτέλεση γνωματεύσεων με άυλα barcodes

Ωστόσο, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου το σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων θα λειτουργήσει παράλληλα και με τους δυο τρόπους εκτέλεσης, με τη χρήση αύλων κωδικών και χωρίς

Από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινά σταδιακά η εκτέλεση γνωματεύσεων με τη χρήση άυλων μοναδικών αριθμών αποζημίωσης (άυλα barcodes) ιατροτεχνολογικών, υγειονομικών υλικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού από σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η εκτέλεση γνωματεύσεων για τα επιθέματα, καθετήρες και οστομικά είδη θα πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση των άυλων barcodes.

Ωστόσο, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου το σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων θα λειτουργήσει παράλληλα και με τους δυο τρόπους εκτέλεσης, με τη χρήση αύλων κωδικών και χωρίς, για τις υπόλοιπες κατηγορίες υλικών λαμβάνοντας μια τελευταία παράταση από την αρχική ημερομηνία υποχρεωτικής εκτέλεσης μόνο με τα άυλα barcodes.

Αυτό γίνεται γιατί, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, είναι μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων που έχουν γίνει αλλά και λόγω της πληθώρας λαθών στις αιτήσεις των εισαγωγέων (ειδικότερα στον αριθμό των τεμαχίων). Οπότε δίνεται παράταση από τον Οργανισμό με στόχο την ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων με άυλους κωδικούς.

Για τις κατηγορίες των αναπνευστικών/οξυγόνων καθώς και για τα ορθοπεδικά επί παραγγελία, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ για το χρόνο εφαρμογής του συστήματος των άυλων κωδικών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024