Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε για πρώτη φορά την ανοιχτή έκδοση του T-Roc την οποία η VW είχε επιβεβαιώσει προσφάτως, διεκδικώντας τον τίτλο του δεύτερου κατασκευαστή μετά την Land Rover που επιχειρεί να συνδυάσει τις ιδιότητες ενός SUV με υφασμάτινη οροφή και εξαιρουμένου του Jeep Wrangler το οποίο αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του.

Όπως και να έχει, με την χρονική κατάταξη των ανοιχτών SUV, είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο είδος όπως εξίσου δεδομένο είναι ότι θα αποκτήσει σύντομα και ένα νέο μέλος υπό την μορφή του VW T-Roc Cabrio.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, ακολουθώντας μια πιο lifestyle προοπτική, το T-Roc Cabrio θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με δίθυρο αμάξωμα ενώ, προκειμένου να αποφύγει την σημαντική αύξηση του βάρους της κατασκευής η VW προέκρινε τη λύση μιας υφασμάτινης αναδιπλούμενης οροφής, έναντι της μεταλλικής.

Τις προδιαγραφές του νέου μοντέλου αναμένεται να συμπληρώσουν μια σειρά εξοπλιστικών στοιχείων που θα άπτονται του ανοιχτού χαρακτήρα του και θα υπογραμμίζουν την πιο lifestyle τοποθέτησή του έναντι των μέχρι σήμερα γνωστών εκδόσεων του γερμανικού SUV.

Από πλευράς χρονοδιαγράμματος, η VW έχει ήδη πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου το εργοστάσιο του Osnabruck να υποδεχθεί την παραγωγή της νέας ανοιχτής εκδοχής του T-Roc η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2019.