Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H βαυαρική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή του SUV που βρίσκεται στη βάση της περιπετειώδους γκάμας της, το οποίο, με αφετηρία την «νεότερη» Χ2 αλλά και το νέο αυστηρότερο πρωτόκολλο δοκιμών για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, WLTP θα υποδεχθεί μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που προδιαγράφουν μια πιο γοητευτική εμφάνιση και έναν πιο αποδοτικό χαρακτήρα.

Εν πρώτοις αυτό που προκύπτει από το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης, είναι η ανασχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογία LED υιοθετώντας ένα νέο μοτίβο, που φέρνει την όψη της Χ1 πιο κοντά σε αυτή της Χ2.

Αν και το καμουφλάζ δεν αφήνει περιθώρια συμπερασμάτων για τη διαμόρφωση των υπολοίπων στοιχείων του μπροστινού τμήματος, την ανανεωμένη εικόνα θα συμπληρώσουν στοχευμένες αλλαγές στον προφυλακτήρα και στις εισαγωγές, που θα εναρμονίσουν την Χ1 με τις νεότερες BMW.

Ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία υιοθετούν διαφορετικής θέσης και αισθητικής δείκτες αλλαγής πορείας. Δεδομένα και στο πίσω τμήμα θα πρέπει να θεωρούνται οι στοχευμένες παρεμβάσεις σε προφυλακτήρα και λεπτομέρειες.

Αν και στο παρόν σετ εικόνων δεν υπάρχει αποτύπωση του εσωτερικού, σύμφωνα με προηγούμενες λήψεις, η ανανεωμένη Χ1 θα υιοθετήσει μια μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment η οποία θα επωφεληθεί από το νέο λειτουργικό της BMW υπ’ αριθμόν 7.0, ένα νέου σχεδιασμού επιλογέα αντίστοιχο της Χ2, ενώ από το μικρότερο coupe SUV της BMW αναμένεται να προέλθουν και μια σειρά από εξοπλιστικά στοιχεία που θα εξασφαλίσουν στην Χ1 ένα μεγαλύτερο φάσμα επιλογών, προαιρετικών και μη.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, αν και δεν αναμένεται να υπάρξουν δραστικές αλλαγές, θεωρήστε δεδομένο ότι το σύνολο των κινητήρων βενζίνης θα επωφεληθεί από νέας τεχνολογίας φίλτρα που θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Με δεδομένο ότι η BMW θα προσπεράσει την φετινή έκθεση στο Detroit, αλλά και την αυξημένη ευρωπαϊκή απήχηση του μοντέλου λόγω μεγέθους, η πρέμιερα της νέας Χ1 πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 με την προοπτική να διατεθεί αμέσως μετά.