
Απειλές Ρώμης κατά Βρυξελλών: «Σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει»
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β» και ότι «δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και το ευρώ»
Στη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον επόμενο προϋπολογισμό της χώρας αναφέρθηκε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.
«Ξέραμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα μας δεν θα άρεσαν. Αλλά σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει» τονίζει. Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β» και ότι «δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και το ευρώ».
Ο Ντι Μάιο επιμένει ότι η Ρώμη είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κατηγορεί τους επιτρόπους της Ένωσης ότι στηρίζουν την ιταλική αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, με τις Ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης θα γίνει «σεισμός κατά της λιτότητας» και «οι κανόνες θα αλλάξουν αμέσως, την επόμενη ημέρα».
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση των αγορών, ο αρχηγός των «Πέντε Αστέρων» δηλώνει ότι «η μόνη λύση για να ηρεμήσουν θα ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης της Ρώμης». Αλλά αυτό -τονίζει- «δεν το επιθυμούν οι ιταλοί πολίτες».
Τέλος, ο Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει βέβαιος ότι το «εισόδημα του πολίτη» για τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους θα βοηθήσει έξι εκατομμύρια φτωχούς και να στηρίξει καθοριστικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.
- Παναγιώτης Νέστορας: «Aδικος θάνατος μιας αθώας γυναίκας» – Που στρέφονται οι έρευνες
- Η Volkswagen εξετάζει την πώληση του ποσοστού της στην Μπάγερν Μονάχου
- The Mandela Catalogue: Μετά τα UFO, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στρέφεται στον κόσμο του analog horror
- Αυξήθηκαν στην ΕΕ οι κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
- ΠΑΣΟΚ: Υποβαθμίζουν την υπόθεση για να καλύψουν τον Ντόκο – Μονόδρομος η αποπομπή του
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Ματίγια Νίκολιτς: «Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα»



