Όλο και πιο περίπλοκο γίνεται το θρίλερ με τον αρχηγό της Ιντερπόλ, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Με επίσημη ανακοίνωση της, η Ιντερπόλ ανακοίνωσε πως ο Μενγκ Χονγκγουέι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, με την παραίτηση να έχει άμεση ισχύ. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Κιμ Γιονγκ Γιανγκ, ενώ ο διάδοχός του θα εκλεγεί στη γενική συνέλευση που θα γίνει στο Ντουμπάι στις 18-21 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση στην οποία δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες η Ιντερπόλ σημειώνει ότι «παραμένει αφοσιωμένη στην αποστολή της: να βοηθήσει τους αξιωματούχους του νόμου σε όλο τον κόσμο να ασφαλίσουν τα σύνορά τους, να προστατεύσουν τους πολίτες τους, να εμποδίσουν και να ερευνήσουν το έγκλημα και να ενισχύσουν την παγκόσμια αστυνομική συνεργασία».

Νωρίτερα, η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κίνα είχε ανακοινώσει ότι γίνεται έρευνα σε βάρος του Χονγκγουέι, για «εικαζόμενη παράνομη» συμπεριφορά, χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν κρατείται στην Κίνα. Ο Μενγκ Χονγκγουέι, υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, εξαφανίστηκε μετά το ταξίδι του προς τη χώρα, από τη Λυών, όπου διαμένει.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο AP, η γυναίκα του με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πως

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Κίνα, στις 25 Σεπτεμβρίου, ο σύζυγος της είχε στείλει μήνυμα μέσω εφαρμογής στο κινητό, το οποίο της έγραφε: «Να περιμένεις την κλήση μου», ενώ λίγο αργότερα, της έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα, το οποίο περιείχε ένα μαχαίρι σε emoticon που δήλωνε ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου. «Δεν είμαι σίγουρη από ποιον προήλθε», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.