Ένα πολιτικό παιχνίδι με ενδεχόμενα και κινδύνους περιπλοκών εκτυλίσσεται με φόντο την κρίση του τραπεζικού τομέα και το κραχ των μετοχών της προηγούμενης εβδομάδας.

Με δεδομένα και γνωστά τα προβλήματα, η κυβέρνηση και ειδικότερα η κλειστή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε αδρανής και ανέτοιμη, με αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι στη θέση του παρατηρητή των εξελίξεων και να αντιδρά με τρόπο άκομψο σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο.

Είχε προηγηθεί μια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία μπορεί να μην ήταν καθοριστική για την εξέλιξη, αλλά πάντως θεωρήθηκε ως παράμετρος επιβαρυντική για το κλίμα: η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε προφανώς αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά, ερμηνεύτηκε ως απόπειρα του Μεγάρου Μαξίμου να χειραγωγήσει τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, ενώ από παντού αμφισβητήθηκε η επάρκεια του υπουργού Επικρατείας ως προς τη διαχείριση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Βήματος της Κυριακής