Με δύο επιπλέον απουσίες θα παραταχθεί απέναντι στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ, καθώς στην αποστολή του ντέρμπι δεν βρίσκεται ούτε ο Μάριος Οικονόμου, αλλά ούτε και ο Πέτρος Μάνταλος! Ο Έλληνας στόπερ δεν κατάφερε να βρεθεί στον βαθμό ετοιμότητας που έπρεπε και έτσι έμεινε εκτός αποστολής, με τον Τσόσιτς να παίρνει έτσι θέση στο βασικό σχήμα του ντέρμπι.
Ωστόσο, απρόοπτο υπήρξε και με τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της Ένωσης ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, δεν προπονήθηκε και τέθηκε νοκ άουτ για το μεγάλο ματς. Με την απουσία του να προκαλεί όπως είναι λογικό έντονο πονοκέφαλο στον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Πλέον, οι επιλογές για τον τεχνικό της ΑΕΚ δείχνουν περιορισμένες και έτσι είτε ο Γκάλο, είτε ο Γιαννιώτας, θα πάρουν φανέλα βασικού. Με την παραπάνω επιλογή να κρίνει και τη θέση που θα χρησιμοποιηθεί ο Μπακασέτας. Αν αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος ο «Μπάκα» θα πάει αριστερά, σε διαφορετική περίπτωση θα διατηρηθεί στο δεξί άκρο.
Από εκεί και πέρα, θέση στην αποστολή παίρνει για πρώτη φορά ο Λούκας Μπογέ, που αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ εκτός έμεινε και ο ανέτοιμος Άλεφ.
Χωρίς τον Νίκολα Μίροτιτς ταξίδεψε η Μονακό στην Αθήνα, για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της φάσης των playoffs για την Ευρωλίγκα. - Τι δήλωσε ο Ντιαλό.
Σε συνέντευξή του σε ρουμάνικο Μέσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε ως τους δύο πιο δύσκολους μήνες της ζωής του, μετά τον θάνατο του πατέρα του Μιρτσέα και τον χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.