Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασφυκτική πίεση Ζάεφ στην αντιπολίτευση υποβαθμίζοντας την αποχή

Ασφυκτική πίεση Ζάεφ στην αντιπολίτευση υποβαθμίζοντας την αποχή

Κανένα «ναυάγιο» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν βλέπει ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος σε μια ακόμα προσπάθεια να πείσει την αντιπολίτευση να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στο κοινοβούλιο τη ΠΓΔΜ, υποβαθμίζει την αποχή του δημοψηφίσματος, που ήταν 63%

Κανένα «ναυάγιο» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν βλέπει ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος σε μια ακόμα προσπάθεια να πείσει την αντιπολίτευση να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στο κοινοβούλιο τη ΠΓΔΜ, υποβαθμίζει την αποχή του δημοψηφίσματος, που ήταν 63%.

Παρά τα επίσημα ποσοστά, τα οποία λένε πως μόλις το 38,7% των πολιτών πήγε στις κάλπες να ψηφίσει, ο πρωθυπουργός της γείτονος «βλέπει» το πραγματικό ποσοστό να είναι πολύ κοντά στο 50%, μιας και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, από τους 1.8 εκατομμύρια που είναι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, μόλις 1,3 εκ. είναι αυτοί «που πληρούν τις προϋποθέσεις», μιας και οι υπόλοιποι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ στην πρώτη συνέντευξη του μετά το δημοψήφισμα, του οποίου νικητής ήταν η αποχή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ο λαός των Σκοπίων αντιτίθεται στη συμφωνία με την Ελλάδα για το «Μακεδονικό».

Στη συνέχεια ο σκοπιανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως επιχειρούν να παρεμποδίσουν το μέλλον της «Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για μικροκομματικά ζητήματα. Επίσης επανέλαβε πως σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι βουλευτές που χρειάζονται για να περάσει η συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο, θα προβεί στη λύση των πρόωρων εκλογών.

«Θα κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα για να διασφαλίσουμε την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, όμως εφόσον η αντιπολίτευση προσπαθήσει να παρεμποδίσει το μέλλον της »Μακεδονίας» για μικροκομματικούς λόγους οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες», είπε ο κ. Ζάεφ, ωστόσο τόνισε πως πιστεύει ότι η διαδικασία ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο θα του αποφέρει τα 2/3 που απαιτούνται μιας και «το 80% των πολιτών στηρίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

Αναφερόμενος και πάλι στην αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε πως ακόμα και εκείνοι είναι υπέρ της εισόδου της χώρας στην ΕΕ, όμως οι «πολιτικοί υπολογισμοί» τους κάνουν να φέρονται με αυτόν τον τρόπο. «Αν ρωτήσετε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης θα πει »ναι» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τον πιστεύω, όμως ελπίζει πως το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία και γιαυτό θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας μας».

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία με την Ελλάδα είπε πως επιτεύχθηκε με σκοπό η η ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαδικασίες προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Η Ελλάδα ήθελε η βόρεια περιοχή με το όνομα Μακεδονία να διαφοροποιηθεί από τη »Δημοκρατία της Μακεδονίας» και βρήκαμε μια δίκαιη λύση, η οποία αναγνωρίζει τη »Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα».

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024