Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές καυτηριάζουν δηλώσεις Τραμπ

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές καυτηριάζουν δηλώσεις Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος ειρωνεύτηκε απροκάλυπτα το βράδυ της Τρίτης τη γυναίκα η οποία κατηγορεί τον δικαστή Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική επίθεση

Τρεις μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικοί κατά πόσον η Γερουσία θα εγκρίνει τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, επέκριναν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που ειρωνεύτηκε απροκάλυπτα το βράδυ της Τρίτης τη γυναίκα η οποία κατηγορεί τον δικαστή για σεξουαλική επίθεση.

Η Κριστίν Μπλάζι Φορντ, πανεπιστημιακός, 51 ετών, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ότι είναι «100%» βέβαιη ότι αυτός που της επιτέθηκε το καλοκαίρι του 1982 ήταν ο έφηβος Μπρετ Κάβανο.

«Ήπια μια μπίρα, ήπια μια μπίρα…» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Σάουθχεϊβεν, στην Πολιτεία του Μισισιπή, μιμούμενος ολοφάνερα την κατάθεση της Μπλάζι Φορντ.

«Πώς γυρίσατε στο σπίτι σας; Δεν θυμάμαι. Πώς πήγατε εκεί; Δεν ξέρω. Σε ποια συνοικία έγιναν αυτά; Δεν ξέρω. Πού είναι αυτό το σπίτι; Δεν θυμάμαι. Στον πρώτο όροφο, στο ισόγειο, πού; Δεν ξέρω. Αλλά ήπια μία μπίρα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που θυμάμαι» συνέχισε ο Τραμπ διακωμωδώντας τη μαρτυρία της γυναίκας.

Οι γερουσιαστές Τζεφ Φλέικ και η Σούζαν Κόλινς ήταν μεταξύ των βουλευτών που σχολίασαν την απροκάλυπτη ειρωνεία Τραμπ. «Δεν υπάρχει χρόνος και τόπος για σχόλια όπως αυτά, να συζητάς κάτι τόσο ευαίσθητο σε μια προεκλογική συγκέντρωση» τόνισε ο Φλέικ σήμερα στην εκπομπή του NBC ‘Today’.

«Απλά δεν είναι σωστό. Ευχόμουν να μην το είχε…κάνει. Απλά λέω είναι κάπως αποκρουστικό» δήλωσε ο Φλέικ, αναφερόμενος στα σχόλια του αμερικανού προέδρου.

«Τα σχόλια του προέδρου ήταν εντελώς λάθος» είπε η Κόλινς σε δημοσιογράφους, απαντώντας κατά πόσον τα ειρωνικά σχόλια Τραμπ θα επηρεάσουν την ψήφο της για το διορισμό του Κάβανο.

«Λαμβάνω τα πάντα υπόψη» απάντησε από την πλευρά της η γερουσιαστής Λίζα Μαρκόφσκι σε ερώτηση κατά πόσον τα σχόλια Τραμπ θα επηρεάσουν τη ψήφο της. «Τα χθεσινά σχόλια του προέδρου, που χλεύασε την Δρ Φορντ ήταν εντελώς ανάρμοστα και κατά την άποψή μου, απαράδεκτα», πρόσθεσε.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν οριακή πλειοψηφία (51 έδρες από τις 100) στη Γερουσία, η οποία πρέπει να εγκρίνει τους ουσιαστικά ισόβιους διορισμούς μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής κανένας από τους Ρεπουμπλικάνους δεν έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την υποψηφιότητα Κάβανο.

Με σημερινό tweet ο Τραμπ δεν υπαναχώρησε από τα χθεσινά του σχόλια, αλλά αντιθέτως επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς για τον τρόπο που μεταχειρίζονται τον Κάβανο.

Ο Λευκός Οίκος με τη σειρά του υπερασπίστηκε τις δηλώσεις Τραμπ, με τη σύμβουλο Κέλιαν Κόνγουεϊ να τονίζει ότι ο πρόεδρος επισήμανε απλά τα γεγονότα που κατέθεσε η κατήγορος του Κάβανο.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024