Στην τελική ευθεία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, βρίσκεται η Κουμουνδούρου.

Τις τελευταίες ημέρες ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης προσπαθεί να βάλει όλα τα κομμάτια του παζλ με τους υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουν διαμηνύσει αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θα αναζητήσει συνεργασίες, κυρίως από το χώρο της Κεντροαριστεράς. Ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, το δήμο της Αθήνας, είναι αυτό του πανεπιστημιακού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νίκου Μπελαβίλα, ένας καθηγητής που έχει αφήσει το στίγμα του στα κινήματα της Αριστεράς.

Για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προσανατολίζεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίο ο πρωθυπουργός διατηρεί άριστες σχέσεις.

Τι θα γίνει στις Περιφέρειες

Η περιφέρεια της Αττικής είναι ίσως η σημαντικότερη περιφέρεια για τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα στοιχήματα του κυβερνώντος κόμματος. Παρά το γεγονός ότι  η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έχει δεχθεί σφοδρές επιθέσεις από την Αντιπολίτευση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι αλλά και των πλημμυρών στη Μάνδρα φαίνεται πως θα είναι και πάλι υποψήφια.

Κατά τα λοιπά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στηρίξει ορισμένους υποψήφιους περιφερειάρχες που προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως για παράδειγμα τον νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας