Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Παρίσι η ευρωπαϊκή πρώτη της ανανεωμένης Porsche Macan

Στο Παρίσι η ευρωπαϊκή πρώτη της ανανεωμένης Porsche Macan

Η Porsche αποκαλύπτει από τη γαλλική έκθεση τα πρώτα στοιχεία για την ανανεωμένη ευρωπαϊκή εκδοχή της Macan η οποία ξεκίνησε την πορεία της από την Κίνα και πλέον είναι διαθέσιμη προς παραγγελία και στη γηραιά ήπειρο.

Η γερμανική φίρμα επέλεξε να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρώτη του δημοφιλέστερου μοντέλου της περί τα τέλη Ιουλίου από την μακρινή Σαγκάη, ωστόσο πλέον, η ανανεωμένη εκδοχή της Macan συστήνεται και στο ευρωπαϊκό κοινό από τη γαλλική μπιενάλε.

Η ανανεωμένη Macan θα διατεθεί αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης κάνοντας την αρχή από ένα δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων η ισχύς του οποίου διαμορφώνεται σε 245 ίππους και 370 Nm ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η έκδοση υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 255 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της ανανεωμένης Macan, ξεκινώντας από την εξωτερική της εμφάνιση, η Porsche ακολούθησε μια εξελικτική τακτική στο μπροστινό τμήμα όπου ξεχωρίζουν κυρίως τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία πλέον ανήκουν στο βασικό της εξοπλισμό και πλαισιώνονται από μια σειρά χειρουργικών παρεμβάσεων στην σχεδίαση.

Αντιθέτως, πολύ πιο εμφανείς είναι οι αλλαγές στο πίσω τμήμα καθώς η Macan αποκτά ένα ενιαίο φως φρένου, στα πρότυπα των νέων Cayenne και Panamera, που την καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμη ως την ανανεωμένη εκδοχή του είδους της. Παράλληλα η Porsche, με την εισαγωγή πιο απρόβλεπτων και εντυπωσιακών χρωμάτων όπως το γαλάζιο Miami Blue, το πράσινο Mamba Green και το ασημί Dolomite Silver, αλλά και τους νέου σχεδιασμού τροχούς των 20 και 21 ιντσών φροντίζει να υπογραμμίσει τη σχεδιαστική αναθεώρηση του μικρότερου SUV της.

Περνώντας στο εσωτερικό, κυριαρχεί η μεγαλύτερη 10,9 ιντσών οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα infotainment το οποίο έχει αναβαθμίσει τις λειτουργίες του, προσφέροντας βελτιωμένες λειτουργίες φωνητικού ελέγχου αλλά και τη δυνατότητας παροχής δεδομένων για τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο ως μέρος του βασικού της εξοπλισμού. Επιπλέον στις διαθέσιμες εφαρμογές προστίθεται και μια νέα η οποία είναι προσβάσιμη και μέσω smartphone και επιτρέπει στον οδηγό να καταγράψει τις εκτός δρόμου διαδρομές του.

Αριστερά από την νέα οθόνη δεσπόζει το νέο τιμόνι, αντίστοιχο αυτού που συναντάμε και στην 911 και το οποίο προσδίδει έναν σαφώς πιο σπορ τόνο στο θάλαμο επιβατών. Για εκείνους που θα το συνδυάσουν με το εξοπλιστικό πακέτο Sport Chrono Package, το τιμόνι αποκτά έναν επιπλέον διακόπτη, το Sport Response, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει επί το δυναμικότερο άμεσα τις παραμέτρους της απόκρισης του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του πλαισίου.

Σημαντικές αναβαθμίσεις υπόσχεται η Porsche και ως προς την ανάρτηση η οποία είναι αφενός ελαφρύτερη αλλά και πιο σφιχτή σε σχέση με το παρελθόν, προσφέροντας, σύμφωνα με τις συστάσεις περισσότερη ευελιξία αλλά και μικρότερες κλίσεις του αμαξώματος υπό συνθήκες πίεσης.

Η διαδικασία παραγγελιών για την ανανεωμένη Macan έχει ήδη ξεκινήσει με δεδομένο ότι το μικρότερο SUV μοντέλο της Porsche κατασκευάζεται ήδη στο εργοστάσιο της Λειψίας, ενώ η αρχική της τιμή προσδιορίζεται στην ευρωπαϊκή αγορά σε 58.763 ευρώ.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024