Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκρόμπελαρ: «Σκότωσα πολλούς ανθρώπους στον πόλεμο»

Γκρόμπελαρ: «Σκότωσα πολλούς ανθρώπους στον πόλεμο»

Η σοκαριστική παραδοχή του Μπρους Γκρόμπελαρ για τους ανθρώπους που σκότωσε στη Ζιμπάμπουε και οι ανατριχιαστικές αφηγήσεις

Από τη μία η λάμψη του ποδοσφαίρου από την άλλη το σκοτάδι του πολέμου. Τα έχει βιώσει και τα δύο ο Μπρους Γκρόμπελαρ σε βαθμό υπερθετικό. Πριν κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών με τη Λίβερπουλ ο τερματοφύλακας από τη Ζιμπάμπουε είχε σκοτώσει -κατά παραδοχή του- πολλούς ανθρώπους στην πατρίδα του.

Μία παραδοχή σοκαριστική που συνοδεύτηκε και από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική εφημερίδα Guardian.

«Την πρώτη φορά είχε νυχτώσει. Και η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπεις και πολλά. Ακούς μόνο και διακρίνεις κάποιες σκιές. Μετά ξεκινούν οι πυροβολισμοί, υπάρχει ανταλλαγή πυρών. Κι όταν τελικά η μάχη σταματά, βλέπεις γύρω σουτ σώματα. Βγάζεις τα σωθικά σου» ανέφερε ο Γκρόμπελαρ που εμφανίστηκε μετανιωμένος για τον πρότερο βίο.

«Δεν μπορώ να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στην διάρκεια των συγκρούσεων. Σκότωσα πάντως πολλούς. Γι’ αυτό και θέλω να ζω μέρα με την μέρα. Μετανιώνω γι’ αυτά που έγιναν, γι’ αυτά που έκανα αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω. Πολλοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία γιατί δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν αυτά που έζησαν. Ήταν ανατριχιαστικό. Θυμάμαι υπήρχε κάποιος που έκοβε τα αυτιά όσων σκότωνε. Το έκανε για να εκδικηθεί, για τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί μέλη της οικογένειας του. Οι οπαδοί με φώναζαν άνθρωπο της ζούγκλας».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024