Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλου: Το Project Future της Τράπεζας Πειραιώς συνδέει τους νέους με την αγορά εργασίας

Μεγάλου: Το Project Future της Τράπεζας Πειραιώς συνδέει τους νέους με την αγορά εργασίας

Το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, Project Future, το οποίο αφορά τους νέους, δηλαδή, το μέλλον της Ελλάδας, παρουσίασε την Τρίτη η Τράπεζα Πειραιώς, επιδιώκοντας να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και να συμβάλει στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς

Το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, Project Future, το οποίο αφορά τους νέους, δηλαδή, το μέλλον της Ελλάδας, παρουσίασε την Τρίτη η Τράπεζα Πειραιώς, επιδιώκοντας να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και να συμβάλει στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, «με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στην ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και την συνδέει με την αγορά εργασίας. Στην ουσία, επιχειρούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας που τους ταιριάζει και ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneratιοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, μέσω του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας. Η κατάθεση αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο ξεκινά σήμερα 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024