Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεντένο: Δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο η περικοπή των συντάξεων

Σεντένο: Δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο η περικοπή των συντάξεων

Η χώρα πιάνει στους στόχους, λέει ο επικεφαλής του Eurogroup, ενώ θετική χαρακτηρίζει την απόφαση της Αθήνας να παρουσιάσει δυο σενάρια ο Ρέγκλινγκ. Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα εξετάσουμε τις προτάσεις της Ελλάδας, συμπληρώνει ο Πιερ Μοσκοβισί

Θετική είναι η πρώτη αντίδραση του Eurogroup στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, στο οποίο περιλαμβάνονται δύο σενάρια για τις συντάξεις.

«Δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο η μείωση των συντάξεων, καθώς στο ασφαλιστικό σύστημα έχει γίνει μεταρρύθμιση. Είχε στόχο να είναι δημοσιονομικό μέτρο και όλοι ξέρουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα δείχνει πολύ καλύτερη απ’ ότι πριν από 18 μήνες που ελήφθη η απόφαση» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, εκτιμώντας ότι η χώρα θα πιάσει τους στόχους.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι η χώρα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά και το χρέος, συμπλήρωσε. «Υπάρχουν συζητήσεις για τα μέτρα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό αλλά περιμένουμε η χώρα να πιάσει τους στόχους».

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σημείωσε πως μετά τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τις προτάσεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και την αναγκαιότητα να εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων. «Εχουμε τη γνώμη ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο να για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους φέτος και του χρόνου. Το ερώτημα για την ανάγκη να εφαρμοστούν μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πρόγραμμα θα συζητηθεί».

Θετικό χαρακτήρισε κι ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το ότι η χώρα κατέθεσε δυο σενάρια, γιατί έπρεπε να παρουσιάσουν αριθμούς σήμερα. «Ηταν καλό να έχουμε δυο πιθανότητες και να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» δήλωσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024