Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQB: Εμπλουτίζοντας το ηλεκτρικό αλφάβητο

Mercedes EQB: Εμπλουτίζοντας το ηλεκτρικό αλφάβητο

Η γερμανική φίρμα δοκιμάζει την EQB η οποία θα αποτελέσει το επόμενο μέλος της νεοσύστατης γκάμας των ηλεκτροκίνητων EQ η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει 10 μοντέλα έως το 2022 συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης EQC.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Μετά την επίσημη παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, EQ C, η Mercedes-Benz επικεντρώνεται στην εξέλιξη των υπόλοιπων αντίστοιχης τεχνολογίας, νέων μοντέλων της και εν προκειμένω στο ηλεκτρικό alter ego της B-Class το οποίο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό στην χώρα των Ιβήρων.

Αντικαθιστώντας την Mercedes-Benz B-Class Electric Drive της οποίας η παραγωγή τερματίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο, η νέα EQB θα έχει σαφώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε κάθε επίπεδο με δεδομένο ότι αφετηρία θα αποτελέσει μια καινούρια ηλεκτρική αρχιτεκτονική, η EVA II, η οποία θα αξιοποιηθεί και από την επικείμενη EQ A που παρουσιάστηκε ως concept car, πέρυσι στην έκθεση της Φρανκφούρτης και θα κάνει την εμφάνισή της ως έκδοση παραγωγής εντός της επόμενης διετίας.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της EQB, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι διαθέσιμη σε διαφορετικές εκδόσεις τόσο σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες όσο και την προσφερόμενη ισχύ.

Έτσι, η βασική έκδοση της EQB αναμένεται να εφοδιάζεται με μπαταρίες βάρους 650 κιλών απόδοσης 60 kWh οι οποίες θα προσφέρουν αυτονομία 400 χλμ. Σε ό,τι αφορά την ισχύ, αφετηρία αναμένεται να αποτελούν οι 200 ίπποι ενώ σε δεύτερο χρόνο θα προστεθούν περισσότερες εκδόσεις η ισχύς των οποίων θα φτάνει έως και τους 340 ίππους.

Αντιστοίχως θα ισχύσει και για τις μπαταρίες καθώς, σύμφωνα με τις συστάσεις η κορυφαία έκδοση της EQB αναμένεται να εφοδιάζεται με μπαταρίες απόδοσης 110 kWh, οι οποίες θα εγγυώνται αυτονομία 700 χλμ.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η EQB ως μέλος της νέας ηλεκτροκίνητης γκάμας της γερμανικής φίρμας, θα υιοθετήσει μια αντίστοιχη όψη με την EQC και ανάλογου ύφους λεπτομέρειες, ενώ σε επίπεδο μεγέθους θα προσεγγίζει περισσότερο την επικείμενη SUV πρόταση GLB, παρά την νέα γενιά της B-Class η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση του Παρισιού που ανοίγει αυλαία στις 2 Οκτωβρίου.

Ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της EQB, που μαζί με την EQA θα αποτελέσουν τις επόμενες προσθήκες της νεοσύστατης EQ γκάμας των Γερμανών, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η ηλεκτρική αυτή γκάμα αναμένεται να περιλαμβάνει 10 νέα μοντέλα με ορίζοντα τετραετίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024