Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Σειρά 4 Convertible: Από νέο... ύφασμα

BMW Σειρά 4 Convertible: Από νέο… ύφασμα

Ακολουθώντας τις ίδιες τεχνολογικές επιταγές και εξελίξεις που θα φέρει στην γκάμα η άφιξη της νέας Σειράς 3, η Σειρά 4 αναμένεται να είναι σημαντικά ελαφρύτερη, ισχυρότερη και πιο τεχνολογικά προηγμένη από ποτέ.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η Σειρά 4 προετοιμάζει την νέα γενιά της ακολουθώντας τις τεχνολογικές και σχεδιαστικές επιταγές της νέας Σειράς 3 η οποία θα πραγματοποιήσει τη πρεμιέρα της στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, έχοντας ωστόσο δώσει πλείστα δείγματα γραφής μέσω teaser και διαρροών.

Όπως και να έχει με τις σχεδιαστικές ομοιότητες ή τις διαφορές σε σχέση με το τετράθυρο μοντέλο όπου και βασίζεται, μέχρι την επίσημη εμφάνιση αποκάλυψη των δύο μοντέλων, η σημαντικότερη εξέλιξη σε σχέση με την νέα Σειρά 4 είναι ότι θα αποχωριστεί την μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής της προς όφελος μιας υφασμάτινης.

Αυτό αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του συνολικού βάρος του αυτοκινήτου, αλλά και σε ό,τι αφορά την κατανομή του καθώς με την υφασμάτινη οροφή η Σειρά 4 Convertible αναμένεται να έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευελιξία και το δυναμισμό της.

Όπως ισχύει για την νέα, επικείμενη νέα Σειρά 3, έτσι και η Σειρά 4 θα πραγματοποιήσει την μετάβαση στην πλατφόρμα της BMW, CLAR η οποία θα συμβάλλει επίσης στον περιορισμό του βάρους χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε ελαφρά και συνθετικά υλικά.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι όπως έχει ήδη ανακοινώσει η BMW στην περίπτωση της τετράθυρης Σειράς 3 η μείωση του βάρους, απόρροια της νέας πλατφόρμας, διαμορφώνεται σε 55 κιλά. Παράλληλα, το νέο πλαίσιο υπόσχεται ενισχυμένη στρεπτική ακαμψία ενώ και στην περίπτωση της Σειράς 4 αναμένεται να αξιοποιηθεί η νέας διάταξης, σοφιστικέ ενεργή ανάρτηση με παθητικού τύπου αμορτισέρ τα οποία θα επαναπροσδιορίζουν συνεχώς το βαθμό απόσβεσης.

Αντιστοίχως με τα υπόλοιπα μηχανικά και μη μέρη θα ισχύσει και για τους κινητήρες που θα προέλθουν επίσης από την νέα Σειρά 3, με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή το νέο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα o οποίος συστήνεται από τους Βαυαρούς ως ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος της ιστορίας τους, ισχύος άνω των 255 ίππων.

Παράλληλα, όπως και η νέα Σειρά 3, έτσι και η Σειρά 4, Convertible ή Coupe αναμένεται να υποδεχτούν στην γκάμα τους μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα κάνει την εμφάνισή της σε δεύτερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης της Σειράς 4, με δεδομένο ότι η νέα Σειρά 3 θα αποκαλυφθεί από την έκθεση του Παρισιού, οι Coupe και Convertible παραλλαγές της με τα διακριτικά 4, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2019.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024