Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Φίλης στο intv: Δεν θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην Ελλάδα από το δημοψήφισμα

Νίκος Φίλης στο intv: Δεν θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην Ελλάδα από το δημοψήφισμα

Στη διάρκεια εκπομπής στο intv για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ , διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου ενώ συμμετείχε και ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος

«Είμαστε σε μία φάση στα Βαλκάνια που έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αλλαγής των συνόρων. Υποκρύπτεται πάντοτε ένα μεγάλο θέμα, και είναι η ιστορία της ενότητας σε ένα κράτος όλων των αλβανικών πληθυσμών. Αν αφήσουμε την ΠΓΔΜ μία τρύπα στον χάρτη, αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε ανοιχτές δυνατότητες για την ειρήνη» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στο intv.

Επιμένουμε, πρόσθεσε,  «για το ελληνικό συμφέρον ότι πρέπει γρήγορα να ενταχθεί η γειτονική  Δημοκρατία όπου αυτή  επιλέξει. Σίγουρα είμαι υπέρ της ένταξής της στην ΕΕ. Είναι θέμα ειρήνης η επίλυση του θέματος». Ο κ. Φίλης σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ψήφισε μαζικά, είπε ότι αυτό κάτι σημαίνει.  «Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει στη Συμφωνία αυτό το καταφανώς εις βάρος της Ελλάδας που λένε ορισμένοι». Πολλές φορές, πρόσθεσε,  «η πίεση που ασκείται με τρόπο πολύ προσβλητικό από τον διεθνή παράγοντα υπέρ μιας λύσης, δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες. Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις έχουν αντίθετα αποτελέσματα» είπε σχολιάζοντας τη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες. Εάν τα Σκόπια αλλάξουν το Σύνταγμα τους θα είναι έτοιμοι να υπογράψουν τη Συμφωνία. Εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη θέση. Θέλουμε τη Συμφωνία αλλά με την προϋπόθεση των Συνταγματικών αλλαγών».

Η Συμφωνία, είπε,  «θα κυρωθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις . Έχουν  μιλήσει ανεξάρτητοι βουλευτές, βουλευτές από το Ποτάμι και από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Χρειάζεται να υπάρχει η δημοκρατική ευθύνη του βουλευτή. Να ψηφίσουμε κατά συνείδηση».

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου εκτίμησε από την πλευρά του ότι αν κυρωθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών τότε δεν θα υπάρξει τρόπος αλλαγής της.  «Εμείς αυτό που λέμε είναι να μην φτάσουμε στην κύρωση. «Προτείνουμε εκλογές ώστε ο ελληνικός λαός να πει με καθαρότητα αν πρέπει να προχωρήσουμε σε κύρωση της Συμφωνίας», σημείωσε.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» Γιώργος Παπαχρήστος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επενδύσει πολλά στην επιτυχία του Ζόραν Ζάεφ στο δημοψήφισμα. «Αυτό αλλάζει τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει», τόνισε προσθέτοντας ότι ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024