Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκλητικός δήμαρχος Σκοπίων: Ή γινόμαστε Βόρεια Μακεδονία, ή Βόρεια Κορέα

Προκλητικός δήμαρχος Σκοπίων: Ή γινόμαστε Βόρεια Μακεδονία, ή Βόρεια Κορέα

Πλήθος από προκλητικές δηλώσεις από τα πολιτικά πρόσωπα της γειτονικής χώρας ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Η μια μετά την άλλη εμφανίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από τη γείτονα χώρα, μια ανάσα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για το ονοματολογικό. Μετά τις θέσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί «μοναδικής Μακεδονίας», σειρά έχει και ο δήμαρχος της πόλης των Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ.

Όπως δήλωσε ο σκοπιανός δήμαρχος, ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος, «ή θα γίνουμε Βόρεια Μακεδονία ή θα γίνουμε Βόρεια Κορέα», προσθέτοντας ότι «οι αντίπαλοί μας δεν έχουν εφεδρικό σχέδιο. Το μόνο που προσφέρουν είναι ο διχασμός».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξοδεύει 260.000 ευρώ την ημέρα για να στηρίξει τη χώρα. «Αν έχουμε ‘’ΝΑΙ’’ τότε όλα στη χώρα θα γίνουν καλύτερα –στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δρόμους».

Φαίνεται πως οι γείτονες μας θα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά ώστε να πάρουν την απάντηση που θέλουν από το δημοψήφισμα και να κερδίσουν μια θέση στην ΕΕ, βλέποντας πως το «ΟΧΙ» θα ρημάξει τη χώρα τους.

Ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται άλλωστε να μη λαμβάνει υπόψη του οποιοδήποτε μέτρο για τις δηλώσεις του, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πρόσφατα ότι «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας».

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του κρατικού πρακτορείου ΜΙΑ, να…συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, διορθώνοντας το τηλεγράφημα του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η είδηση είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

«Την Κυριακή καλείστε να λάβετε μία ιστορική απόφαση. Πρέπει να κάνετε την επιλογή σας. Δεν πρόκειται για επιλογή μεταξύ των κομμάτων. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον της αγαπημένης μας Μακεδονίας» τόνισε στο διάγγελμά του την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός  ανέφερε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του προβαίνει σε παραχώρηση σχετικά με το όνομα, όμως, όπως είπε, εξασφαλίζει την εθνική της ταυτότητα.

«Ξέρω ότι πρέπει να κάνουμε παραχώρηση και να αποδεχτούμε γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα Μακεδονία. Όμως κανείς πλέον δεν θα μπορεί να αμφισβητεί την εθνική μας ταυτότητα» ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο Ζάεφ, δήλωση που φέρνει στη μνήμη μας τις δηλώσεις του προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ: «Είμαστε «Μακεδόνες» και θα είμαστε για πάντα «Μακεδόνες»».

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024