Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό: Χωριστές συναντήσεις Γκουτέρες με Αναστασιάδη - Ακιντζί στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Χωριστές συναντήσεις Γκουτέρες με Αναστασιάδη – Ακιντζί στη Νέα Υόρκη

Ο κ. Γκουτέρες έχει ενημερωθεί από την απεσταλμένη του, Τζένιφερ Λουτ, για τις επαφές της με τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό και από τις συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες θα αποφασίσει κατά πόσον είναι έτοιμες οι συνθήκες για επανάληψη των διαπραγματεύσεων

Χωριστές συναντήσεις θα έχει, σήμερα, στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Γκουτέρες έχει ενημερωθεί από την απεσταλμένη του, Τζένιφερ Λουτ, για τις επαφές της με τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό και από τις συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες θα αποφασίσει κατά πόσον είναι έτοιμες οι συνθήκες για επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Πληροφορίες, από διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα χρειαστεί πολύ προεργασία και ίσως η κ. Λουτ να κάνει νέο γύρο βολιδοσκοπήσεων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος χθες γιόρτασε τα 72α γενέθλιά του. Σύμφωνα με το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, σε γραπτό μήνυμα που απέστειλε, ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε υγεία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την οικογένειά του.

Επίσης, στο μήνυμα ο κ. Ακιντζί σημειώνει πως «εδώ και 50 χρόνια γίνονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό» και εκφράζει την ευχή «να μη χαθεί άλλος χρόνος για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης και με κοινή ευθύνη να δράσουν για το μέλλον των δύο κοινοτήτων, κυρίως για τις νέες γενιές».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024