Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεά για προληπτική ιατρική σε νησιά του Βορείου Αιγαίου

Δωρεά για προληπτική ιατρική σε νησιά του Βορείου Αιγαίου

Η δωρεά 50.000 δολαρίων Αυστραλίας υποστήριξε την αποστολή της Axion Hellas της περασμένης βδομάδας στην περιοχή της Βολισσού στη βόρεια Χίο και στο ακριτικό νησί των Ψαρών

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (Τhe Hellenic Initiative Australia) ανακοίνωσε δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων Αυστραλίας στην Axion Hellas για την παροχή προληπτικής και εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης σε κάτοικους απομακρυσμένων περιοχών στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Η  δωρεά υποστήριξε την αποστολή της Axion Hellas της περασμένης βδομάδας στην περιοχή της Βολισσού στη βόρεια Χίο και στο ακριτικό νησί των Ψαρών, τα οποία έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.

Η πολυμελής ομάδα εθελοντών ιατρών της Axion Hellas αναχώρησε για την πενθήμερη αποστολή από την Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 με 12 φουσκωτά σκάφη, ταξιδεύοντας περίπου 280 ναυτικά μίλια με προορισμό τα Ψαρά.

Προσωρινή κλινική εγκαταστάθηκε στα Ψαρά στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ κλινικές λειτουργούσαν στη Βολισσό στις 21 και 22 του ιδίου μήνα.

Περίπου 630 κάτοικοι δέχτηκαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, όπως εξετάσεις αίματος, όρασης, αναπνευστικές, υπερήχων καθώς και πολλές ακόμη προληπτικές εξετάσεις.

Η ιατρική ομάδα αποτελούμενη από 45 γιατρούς από 23 ειδικότητες, 10 νοσοκόμες, παραϊατρικό προσωπικό, έναν διατροφολόγο, έναν φυσιοθεραπευτή, έναν οφθαλμίατρο, καθώς επίσης και οδοντιάτρους προσφέραν  προληπτική φροντίδα.

Το απομονωμένο νησί των Ψαρών έχει 180 μονίμους κατοίκους, ενώ η Βολισσός είναι το κεντρικό χωριό της Βορειοδυτικής Χίου που περιλαμβάνει πολλά ακόμη απομονωμένα ορεινά χωριά.

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας είναι υπερήφανη που υποστηρίζει το έργο της Axion Hellas στην παροχή ιατρικής περίθαλψης σε κοινότητες που είναι απομονωμένες και στερούνται βασικών υπηρεσιών. Η πλειονότητα των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών είναι μεγάλης ηλικίας και αντιμετωπίζουν προκλήσεις πρόσβασης στη βασική υγειονομική περίθαλψη και στην ειδική ιατρική υποστήριξη» δήλωσε ο Νικόλαος Παππάς, πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας.

Τα Ψαρά συνδέονται με την Χίο με ένα μόνο καθημερινό δρομολόγιο πλοίου το καλοκαίρι και ένα κάθε δεύτερη μέρα τον υπόλοιπο χρόνο. Οι συγκοινωνίες που συνδέουν τη Βολισσό με τις ιατρικές υπηρεσίες του νησιού είναι σχετικά περιορισμένες και το ταξίδι με πλοίο για την μεταφορά σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας διαρκεί πάνω από 12 ώρες.

Αυτή είναι η δεύτερη αποστολή της Axion Hellas στα Ψαρά και στην Βολισσό, και δίνει την δυνατότητα στους γιατρούς  να επανεξετάσουν και να αξιολογήσουν την πορεία των ασθενών που είδαν την προηγούμενη χρονιά.

H Axion Hellas (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίξει ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και απρόσιτες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας) διοργανώνει ετήσιες αποστολές του σε απομακρυσμένες και απομονωμένες κοινότητες στο πλαίσιο των οποίων παρέχει επίσης πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και χρηματοδοτεί έργα υποδομών.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024