Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Audi SQ2 2019: Επιδόσεις από τη βάση

Audi SQ2 2019: Επιδόσεις από τη βάση

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την σπορ προσανατολισμού έκδοση του μικρότερου SUV της η οποία συνδυάζει την παρουσία ενός τετρακύλινδρου κινητήρα απόδοσης 300 ίππων, σύστημα τετρακίνησης και τις συνήθεις αναβαθμίσεις που συνοδεύουν τις S εκδόσεις.

Χωρίς τις μακροχρόνιες εκστρατείας teasers που συνηθίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επικείμενες πρεμιέρες τους, η Audi έκανε τα αποκαλυπτήρια της ισχυρότερης εκδοχής του μικρότερου SUV της, SQ2, το οποίο, όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή διεθνή έκθεση στο Παρίσι η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 2 Οκτωβρίου.

Το SQ2 επωφελείται από το δίλιτρο turbo κινητήρα που εξοπλίζει και το S3,  αποδίδοντας 300 ίππους και 400 Nm ροπής και ο οποίος και στην περίπτωση του γερμανικού SUV συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης quattro και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων S Tronic.

To παραπάνω σύνολο δίνει τη δυνατότητα στο SQ2 να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε  250 χλμ./ώρα με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Κατά τις προσφιλείς συνήθειες της Audi όταν πρόκειται για σπορ μοντέλα, το SQ2 εξοπλίζεται με μια πιο σφιχτή ανάρτηση η οποία μειώνει την απόστασή του από το έδαφος κατά 2,0 εκατοστά αλλά ενισχύει τη δυναμική του υπό πίεση.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης το οποίο αποτελείται από μεγαλύτερα δισκόφρενα, διάστασης 340 χιλ. μπροστά και 310 χιλ. πίσω με νέες δαγκάνες οι οποίες φέρουν το logo S και προαιρετικά διατίθενται σε κόκκινη απόχρωση.

Την σπορ ιδιαιτερότητα της έκδοσης αναλαμβάνουν επίσης να υπογραμμίσουν οι τροχοί των 18 ιντσών ή προαιρετικά 19 ιντσών ενώ στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED μπροστά και πίσω, ενώ στο εσωτερικό εκτός από τα λογότυπα της έκδοσης, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει αποκτήσει νέα S γραφικά ενώ στο σπορ μοτίβο υπακούει και η αρχική οθόνη.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα άφιξης της κορυφαίας έκδοσης του Q2,  οι οποίες αναμένονται να ανακοινωθούν από το Παρίσι. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την προϊοντική «ετοιμότητα» της Audi, η διάθεση του SQ2 στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος της χρονιάς.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024