Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ Κωστόπουλος: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου, λένε οι ιατροδικαστές

Ζακ Κωστόπουλος: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου, λένε οι ιατροδικαστές

Δεν μπόρεσαν τελικά οι ιατροδικαστές να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου

Δεν μπόρεσαν τελικά οι ιατροδικαστές να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 33χρονου, Ζακ Κωστόπουλου.

Οι ιατροδικαστές που διενήργησαν την νεκροτομή δεν βρήκαν κανένα σημάδι που να προσδιορίζει ότι η αιτία θανάτου ήρθε από τα χτυπήματα ξυλοδαρμού, αφού αμφότεροι απεφάνθησαν ότι δεν έφερε «κακώσεις που να δικαιολογούν το θάνατό του».

Πλέον οι έρευνες στρέφονται στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ωστόσο, απαιτούν πολύ χρόνο για να δώσουν αποτελέσματα.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση ότι δεν εντοπίστηκαν κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο του 33χρονου.

Πρέπει, όμως, να υπάρξει περαιτέρω ιατροδικαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί και επίσημα εάν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποιων ουσιών και ίσως τότε προσδιοριστεί και η αιτία θανάτου.

Σχετικά με το πόρισμα, ο κ. Καλογριάς τόνισε: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Έτσι, αφού και το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν έριξε φως στον θάνατο του 33χρονου, η υπόθεση παραμένει γρίφος για την ΕΛ.ΑΣ, η οποία συνεχίζει τις έρευνες με αμείωτο ρυθμό.

Οι Αρχές συγκεντρώνουν υλικό από τις τις κάμερες και τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων για να αποκτήσουν πλήρη εικόνα των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας και είχαν ως  αποτέλεσμα το θάνατο του 33χρονου, Ζακ Κωστόπουλου.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο 33χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, υπό συνθήκες οι οποίες ακόμα ερευνώνται.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία, όμως πλέον ερευνάται και η πληροφορία ο νεαρός να μπήκε στο κατάστημα, όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από φασαρία στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα.

Εγκλωβίστηκε όμως μέσα σε αυτό και στην προσπάθειά του να βγει, σπάζοντας τη βιτρίνα, δέχτηκε βίαια χτυπήματα, τόσο από τον κοσμηματοπώλη, που έχει συλληφθεί, όσο κι από έναν ακόμη άνδρα ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Επιπλέον η αστυνομία ερευνά ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστωθεί αν έχει πάνω του τα αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024