Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Michael Kors αγοράζει τον Versace

Ο Michael Kors αγοράζει τον Versace

Η συμφωνία φτάνει τα 2 δισ. δολάρια, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο, Τρίτη.

O αμερικανικός οίκος μόδας Michael Kors θα εξαγοράσει τον ιταλικό οίκο Versace, σύμφωνα με τρεις καλά ενημερωμένες πηγές, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο, Τρίτη. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η συμφωνία αποτιμάται στα 2 δισ. δολάρια
Ο όμιλος Michael Kors Holdings Ltd,  πέρυσι εξαγόρασε τον οίκο παπουτσιών Jimmy Choo έναντι 1,2 δισ. δολαρίων και φέτος φαίνεται να επιδιώκει περαιτέρω αύξηση του χαρτοφυλακίου του.
Ο ιταλικός οίκος εξέταζε το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μετά την εξαγορά του 20% των μετοχών του το 2014 από τον αμερικανικό όμιλο ιδιωτών επενδυτών Blackstone. Ωστόσο μετά την επένδυση στον Versace, ο όμιλος Blackstone διαπίστωσε ότι οι επιδόσεις του οίκου μόδας δεν είναι ικανοποιητικές για να δικαιολογούν την εισαγωγή του Versace στο χρηματιστήριο.
«Ο όμιλος Blackstone δεν επρόκειτο να επενδύσει περισσότερα χρήματα. Οπότε αναζητείτο ένας αγοραστής που κάνει μεγάλες επενδύσεις. Ο Blackstone σταδιακά επηρέασε την οικογένεια να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του οίκου και συνέστησε σε αυτήν διάφορους αγοραστές, ανάμεσά τους ο Michael Kors», σύμφωνα με τις πηγές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Blackstone θα αποχωρήσει εντελώς από την ιταλική εταιρία, ενώ η οικογένεια Versace, που έχει το υπόλοιπο μερίδιο, θα κρατήσει έναν ρόλο.
Η Ντονατέλα Βερσάτσε, η αδελφή του ιδρυτή του οίκου Τζιάνι Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου που εδρεύει στο Μιλάνο, συγκάλεσε συνεδρίαση του προσωπικού για αύριο, Τρίτη, ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της πώλησης, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024