Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιταχύνονται… πανελλαδικά οι διαδικασίες κατεδάφισης

Επιταχύνονται… πανελλαδικά οι διαδικασίες κατεδάφισης

«Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα τις κατεδαφίσεις» είπε ο Γιώργος Σταθάκης

«Οι κατεδαφίσεις έχουν εντατικοποιηθεί και πλέον επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την υπόλοιπη Ελλάδα» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τη γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένα Κλαμπατσέα, τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, Δημήτρη Δερματά, τον πρόεδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, Γιώργο Πατρίκιο και τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.

«Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα τις κατεδαφίσεις σε καθαρές περιπτώσεις αυθαιρέτων, σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δάση, καταπάτηση αιγιαλού και ρέματα. Στην Αττική» ανέφερε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Σε πρώτη φάση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση, μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο. Ταυτόχρονα, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (κτηματική υπηρεσία, πολεοδομίες, δασαρχεία), ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024