Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο μας κόστισε ο Σκουρλέτης

Πόσο μας κόστισε ο Σκουρλέτης

Πρέπει να μακαρίζει επί καθημερινής βάσεως τον Τσίπρα που τον έβαλε στο κόμμα να έχει να ασχολείται, διότι στα υπουργεία απ" όπου πέρασε τα έκανε επιεικώς μαντάρα, άλλωστε είναι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι έγινε στις Σκουριές στη Χαλκιδική

Πού είναι ο Σκουρλέτης οέο; Στο κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ, τον τοποθέτησε ο πρόεδρος Αλέξης γραμματέα, εξελέγη με 125 ψήφους ή κάτι τέτοιο, αλλά πίσω του άφησε συντρίμμια. Και δεν εννοώ μόνο τον περίφημο «Κλεισθένη» του – ο κακομοίρης ήθελε να αφήσει κάτι να τον θυμόμαστε και… άφησε έναν νόμο με τον οποίο με μαθηματική ακρίβεια διαλύεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν πρόκειται να διοικηθεί ούτε δήμος ούτε περιφέρεια, του λοιπού, έτσι όπως τα έκανε.
Ο περί ου ο λόγος Σκουρλέτης λοιπόν, ο οποίος πρέπει να μακαρίζει επί καθημερινής βάσεως τον Τσίπρα που τον έβαλε στο κόμμα να έχει να ασχολείται, διότι στα υπουργεία απ» όπου πέρασε τα έκανε επιεικώς μαντάρα, είναι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι έγινε στις Σκουριές στη Χαλκιδική, και το οποίο η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός» αποτίμησε ως ζημία στα 750 εκατ. τα οποία και διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο.
Ηταν τότε που τον είχε πιάσει ο οίστρος να τα βάλει με τα μονοπώλια και τη διαπλοκή, μη εκδίδοντας τις άδειες της εταιρείας παρ΄ οτι δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος, και ιδού τώρα το αποτέλεσμα: οι ξένοι ζητάνε 750 εκατ.
Και ιδού η συνέχεια: δεν θα τους τα δώσει η Πολιτεία, θα προσφύγουν σε διεθνή διαιτησία, η διαιτησία θα αποφανθεί σε δυο – τρία χρόνια, αλλά στο μεταξύ ο λογαριασμός θα τρέχει.
Πού θα βρίσκεται ο Σκουρλέτης οέο, τότε; Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ακόμη στο κόμμα. Εκτός και αν τον εξωπετάξει και από εκεί στο μεταξύ ο Τσίπρας, διότι κάποιος θα πρέπει να χρεωθεί και την ήττα των επερχόμενων εκλογών.
750 εκατ. ρε παιδιά. Εξαιτίας των αντιιμπεριαλιστικών αποφάσεων Σκουρλέτη. Δεν είναι να τρελαίνεσαι;

Κανείς δεν χάνεται επί ΣΥΡΙΖΑ

Αλλος στο κόμμα τράβηξε, κι άλλος για το Νιάρχος. Για να αποδειχθεί ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ουδείς χάνεται, όλοι οι καλοί χωράνε, και άλλα τέτοια. Η είδηση ότι η μεγάλη τραγωδός κυρία Κονιόρδου, η οποία άφησε το αποτύπωμά της, σκέτη τραγωδία, στο σύντομο πέρασμά της από το υπουργείο Πολιτισμού, διορίσθηκε καθ΄ υπόδειξιν Τσίπρα πρόεδρος στο ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από εκεί που είχε περάσει για κανένα δεκαήμερο ο άλλος φίλος ΣΥΡΙΖΑ και «κληρούχας» μου στο Ναυτικό Γιώργος Κιμούλης, αλλά δεν έμεινε, δεν του άρεσε το περιβάλλον.
Τώρα διορίσθηκε η κυρία Κονιόρδου. Εμένα δεν με ενοχλεί τόσο ότι τη διόρισαν, παρ΄ ότι γνωρίζουν – λόγω και της προηγούμενης θητείας της στο υπουργείο Πολιτισμού – ότι από διοίκηση μηδέν (κανονικό, ολοστρόγγυλο). Με ενοχλεί ότι σηκώνει ο Τσίπρας το τηλέφωνο, παίρνει το Ιδρυμα, και λέει, θέλω να βάλετε πρόεδρο αυτόν/ήν. Για τον Τσίπρα είναι ένα ακόμη ρουσφέτι. Για το Ιδρυμα όμως;

Φίδια στον κόρφο του

Εγκαίρως, θυμίζω, είχα επισημάνει την κραταιά περίπτωση Παπαχριστόπουλου, προειδοποιώντας τον Καμμένο πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι είναι ένα βήμα πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει στις κωλοτούμπες που κάνει για το «μακεδονικό». Θα μου πεις, σε κόφτει εσένα για τα εσωκομματικά προβλήματα του Καμμένου αρχηγού; Προφανώς και όχι.
Απλώς με τη σημερινή μου αναφορά επιθυμώ να χτυπήσω ξανά το καμπανάκι στον Καμμένο πρόεδρο, ότι ο περί ου ο λόγος Παπαχριστόπουλος δεν θα είναι ο μοναδικός/ή που θα αποχωρήσει προς ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσει και άλλος/η, ο οποίος (η οποία) λέει, έχει διαβεβαιώσει υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ ο οποίος του/της διαβίβασε την «άσεμνη» πρόταση ότι «είμαι μαζί σας και θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, ανεξάρτητα από το ποια στάση θα κρατήσει τελικά ο Καμμένος, τον οποίο δεν καταλαβαίνω τι θέλει να κάνει ακριβώς. Εγώ την κυβέρνηση δεν τη ρίχνω».
Ρε τον κα(η)μένο τον πρόεδρο, φίδια στον κόρφο του ζέσταινε τόσο καιρό. Τους έκανε νοματαίους και ετοιμάζονται να τον πουλήσουν με τον πιο αισχρό τρόπο…

Η ώρα του Κύκλου

Ακούσαμε και διαβάσαμε αναλύσεις επί αναλύσεων σχετικά με τις εξαγγελίες των δύο μονομάχων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ήρθε η ώρα νομίζω να ακούσουμε και δύο ψύχραιμες φωνές. Στον απόηχο λοιπόν της ΔΕΘ, ο Κύκλος του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου διοργανώνει απόψε στις 7 στο ξενοδοχείο Κινγκ Τζορτζ στην Πλατεία Συντάγματος εκδήλωση με ομιλητές, τον ίδιο φυσικά, τον Γκίκα Χαρδούβελη, τους καθηγητές Ν. Βέττα και Μ. Νεκτάριο, τον αναλυτή Γ. Στρατόπουλο και τον σύμβουλο επιχειρήσεων Γ. Προκοπάκη.
Θα συνιστούσα, όσοι εξ υμών μπορείτε, να περάσετε μια βόλτα, καθ΄ ότι θα αναλυθεί ευκρινώς και με εύληπτο τρόπο «η (πιθανολογούμενη) πορεία της χώρας μέχρι τις εκλογές»…

Ούτε ο τυφώνας δεν τον σταματά

Και ενώ όλα αυτά εξελίσσονται στο κλεινόν άστυ, ο global Γιώργος (Παπανδρέου) συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία του, στο πλαίσιο της οποίας, και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ενός τυφώνα που έπληττε την περιοχή, βρέθηκε στο μακρινό Χονγκ Κονγκ. Οπως εγκύρως μας ενημέρωσε το Κίνημα του προέδρου Γιώργου, την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, συναντήθηκε με την ηγέτιδα – κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ κυρία Κάρι Λαμ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, λέει, «επισήμαναν την ανάγκη παγκόσμιας κινητοποίησης και συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο», λόγω και του τυφώνα, περί του οποίου ανέφερα στην αρχή.
Το παγκόσμιο τουρ Γιώργου, συνεχίζεται ενημερώνω τους πολυπληθείς θαυμαστές του…

Πού πήγαν τόσα λεφτά;

Κάτι απορίες που έχει και αυτός ο Γιώργος Φλωρίδης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας τους Κινήματος. Του Φλώριδη, απ» ό,τι φάνηκε χθες, από μια ανάρτησή του, του την έχει καρφώσει άσχημα το γεγονός ότι έχουν δοθεί πολλά λεφτά στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες, αλλά οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτε για να βελτιωθεί η ζωή των μεταναστών, και συντηρούνται άθλια φαινόμενα όπως αυτό της Μόριας.
Εγραψε ο πρώην υπουργός: «Η Τουρκία πήρε 3 δισ. ευρώ για 3.000.000 (τρία εκατομμύρια) πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της. Προσέξτε: η Ελλάδα πήρε 1,6 δισ. ευρώ για 65.000 πρόσφυγες και η Τουρκία 3 δισ. ευρώ για 3.000.000 πρόσφυγες! Τι έχουν γίνει αυτά τα λεφτά;». Και μιλάει για πάρτι ΣΥΡΙΖΑ με τα κονδύλια, και άλλα τέτοια. Δεν θα ακολουθήσω τη σκέψη του, δεν έχει νόημα. Θα πω μόνο ότι αυτό το θέμα με τα κονδύλια για τους πρόσφυγες, θα είναι ίσως το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί σε επίπεδο εξεταστικής επιτροπής η επόμενη κυβέρνηση, και προσωπικά (δέσμευση!) θα βοηθήσω όπως μπορώ το έργο της επιτροπής…

Στον δρόμο που χάραξε η ΕΡΤ

Και κάτι τελευταίο, αναφορικά με το «εμπάργκο» της ΝουΔου στην ΕΡΤ: το θέμα δεν είναι αν ένας «δημοσιογράφος» της ΕΡΤ παρομοιάζει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης με απολογητή του φασισμού, από τα μικρόφωνα της δημόσιας τηλεόρασης. Το θέμα για μένα είναι αν η κυβέρνηση υιοθετεί αυτές τις εκτιμήσεις. Διότι ο μεν αρμόδιος υπουργός Παππάς σιωπά χαρακτηριστικά γι» αυτό το άθλιο περιστατικό προκλητικής προπαγάνδας, ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος μειδιούσε σαν να είχε ακούσει κάποιο ανέκδοτο όταν τον ρώτησαν σχετικά οι δημοσιογράφοι στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Και ένα δεύτερο, πιο σοβαρό θέμα: ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με τη στάση των υπουργών του; Δηλαδή αποδέχεται εμμέσως ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι θεωρητικός/ απολογητής του φασισμού; Αν όχι, γιατί δεν κάνει μια γενναία δήλωση αποδοκιμασίας, όλων αυτών που προσπαθούν να γυρίσουν τον τόπο δεκαετίες πίσω, και να σπρώξουν την πολιτική ζωή στη λάσπη;

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024