Μια φρεγάτα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον αλιευτικού στα ανοιχτά του λιμανιού της πόλης αλ Χούχα της Υεμένης την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 ψαράδες, δήλωσαν συγγενείς των θυμάτων.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, αρνήθηκε ότι πραγματοποίησε αυτήν την επίθεση.

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι μόνον ένας από τους ψαράδες επέζησε όταν το πολεμικό άνοιξε πυρ εναντίον του αλιευτικού.

Η συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι ένα άγνωστο σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον των ψαράδων, επιμένοντας ότι δεν ήταν δικό της.

«Η διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων διαβεβαιώνει ότι αυτό που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ, πως το ναυτικό της συμμαχίας στοχοθέτησε αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της αλ Χούχα, είναι ανυπόστατο» ανέφερε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Ο ίδιος κατηγόρησε τους Χούθι, λέγοντας ότι έχουν εξαπολύσει παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.

Το λιμάνι της πόλης Αλ Χούχα ελέγχεται από το στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που εκδίωξε τους Χούθι από αυτό το Δεκέμβριο και όπου έχει εγκαταστήσει στρατιωτική βάση που χρησιμοποιεί στην επιχείρηση για να καταληφθεί η Χοντάιντα.

Ο Μάλικι είπε ότι η συμμαχία διενεργεί έρευνα για το συμβάν και συγκεντρώνει πληροφορίες από άλλους ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή και από τον επιζήσαντα.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης και υποστηρίζονται από τη συμμαχία υπό σαουδαραβική διοίκηση ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι κατέλαβαν τον σημαντικότερο οδικό άξονα που συνδέει τη Χοντάιντα με τη Σαναά, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την απομόνωση των δύο πόλεων, οι οποίες ελέγχονται από τους Χούθι. Οι αντάρτες το διέψευσαν.

Γράψτε το σχόλιο σας