Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Προβάδισμα Μπολσονάρου στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών

Βραζιλία: Προβάδισμα Μπολσονάρου στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη 16η ως τη 18η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.506 ψηφοφόρων και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα, παραμένει στην πρώτη θέση ως προς την πρόθεση ψήφου ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, αλλά το ποσοστό του υποψηφίου του Κόμματος Εργαζομένων, του Φερνάντου Αντάτζι, αυξήθηκε θεαματικά και πλέον καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope.

Ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 28% της πρόθεσης ψήφου στη δημοσκόπηση αυτήν, ποσοστό αυξημένο κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν πριν από μία εβδομάδα.

Το ποσοστό του Αντάτζι αυξήθηκε στο 19% ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών την 7η Οκτωβρίου ή κατά 11 εκατοστιαίες μονάδες από την περασμένη εβδομάδα σε αυτήν την κυλιόμενη δημοσκόπηση.

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Σίρου Γκόμις βλέπει το ποσοστό του να παραμένει αμετάβλητο στο 11%, ενώ ο υποψήφιος που προτιμούν οι επενδυτές, ο Ζεράλντου Άλκμιν, είδε το δικό του ποσοστό να υποχωρεί κατά 2 μονάδες, στο 7%.

Εάν, όπως θεωρείται πολύ πιθανό, χρειαστεί δεύτερος γύρος την 28η Οκτωβρίου, η δημοσκόπηση αυτή καταγράφει απόλυτη ισοψηφία μεταξύ των Μπολσονάρου και Αντάτζι, στο 40%.

Η δημοσκόπηση του Ibope διενεργήθηκε από τη 16η ως τη 18η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.506 ψηφοφόρων και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024