Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: «Να γίνω πρότυπο για τα παιδιά»

Τσιτσιπάς: «Να γίνω πρότυπο για τα παιδιά»

Ο Έλληνας τενίστας παραχώρησε συνέντευξη στον κανάλι της ATP και μίλησε για τους στόχους του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει εντυπωσιάσει με τις επιτυχίες του και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Έλληνας τενίστας έχει τις δυνατότητες για να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Ο Τσιτσιπάς είναι αυτή την στιγμή στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης και παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι της ATP, μιλώντας για τους στόχους του. Ο 20χρονος τενίστας δήλωσε πως είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας και παράλληλα επισήμανε πως θέλει να γίνει πρότυπο για τα παιδιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι δεν αισθάνονται το ίδιο για την πατρίδα τους»

– «Ξέρω πολλές περιπτώσεις φίλων και ανθρώπων που ξέρω ότι θα μπορούσαν να παίξουν τένις σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν ήταν αφοσιωμένοι. Τους έλειπε υπερβολικά το σπίτι ή δεν μπορούσαν να αντέξουν τα ταξίδια. Από μικρός, ήξερα ότι τα ταξίδια και ο χρόνος μακριά από τη χώρα μου θα ήταν η μεγαλύτερη πρόκλησή μου στο τένις. Αλλά έμαθα να αγαπώ να ταξιδεύω.

Ανοίγει τους ορίζοντές σου, γνωρίζεις νέους ανθρώπους, βλέπεις νέα μέρη. Επίσης ξέρω ότι πρέπει να ταξιδέψω. Για να πετύχω τα όνειρά μου, πρέπει να μένω σε ξενοδοχεία το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και να επιστρέφω στην Ελλάδα έπειτα από μερικούς μήνες. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μου και- παρότι δεν θέλω πάντα να την κάνω- την κάνω. Κάτι που απαιτεί πειθαρχία, ένα χαρακτηριστικό που έχω χάρη στο ανάμεικτο υπόβαθρό μου»

– «Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Ρωσίδα. Ο πατέρας μου επικεντρώθηκε στα τεχνικά στοιχεία του παιχνιδιού μου, αναπτύσσοντας το backhand με το ένα χέρι, τις ικανότητές μου στο φιλέ. Η μητέρα μου επικεντρώθηκε στην πειθαρχία. Δεν ήταν ακριβώς αυστηρή. Έχω δει αυστηρούς γονείς στο τένις. Ήταν πολύ απαιτητική, με καλό τρόπο. Πάντα απαιτούσε να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. “Κάνε τη δουλειά σου και να είσαι ικανοποιημένος που είσαι στο κορτ και κάνεις αυτό που αγαπάς”, μου έλεγε».

– «Συνήθιζα να κλαίω πολύ όταν έχανα ματς. Άλλες φορές αντιδρούσα ακόμη χειρότερα. Μερικές φορές απλά φρίκαρα, έφευγα από τους γονείς μου και κρυβόμουν για να μη με βρουν. Ένιωσα τόση ντροπή για την εμφάνισή μου και δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω κανέναν».

– «Όταν ήμουν παιδί, το τένις ήταν τα πάντα για μένα. Ο πατέρας μου ταξίδευε μαζί μου. Όπως και η μητέρα μου, δεν ήταν κανονικός γονιός. Παράτησε τη δουλειά του όταν ήμουν 12 ετών για να με βοηθήσει να πετύχω τα όνειρά μου. Αυτό θέλει κότσια. Πόσοι πατεράδες θα έπαιρναν ένα τέτοιο ρίσκο;»

– «Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που θα γράψει ιστορία για την Ελλάδα και να με θαυμάζουν τα παιδιά αργότερα. Εκείνα, όπως έκαναν οι γονείς μου μετά τις πρώτες ήττες μου, μπορούν να είναι αυτοί που θα με κυνηγούν και θα φωνάζουν το όνομά μου. Μπορώ να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα».

– «Όταν σκέφτομαι τα θύματα των πυρκαγιών, με κάνει ακόμη πιο ευγνώμων για όσα έχω και τις ευκαιρίες που αναμένονται. Μου δίνει τόσο κίνητρο να δουλέψω σκληρά για να πετύχω το μέγιστο που μπορώ. Δεν θα γίνει πιο εύκολο. Απλά θα γίνω καλύτερος».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024