Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Το ιδιαίτερα δημοφιλές, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είδος των επιβλητικών pickup, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από την ηλεκτρική μεταστροφή που φιλοδοξεί να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων.

Έτσι, αν και το παρόν είναι στην όψη ένα Ford F-150, ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη απόπειρα της Rivian, μιας αμερικανικής startup να μετατρέψει, το εγνωσμένου κύρους αμερικανικό μοντέλο της μπλε οβάλ φίρμας σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα χάρη σε μια καινοτόμο αρχιτεκτονική την οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει σε πλήθος οχημάτων και τύπους αμαξωμάτων.

Η Rivian έχει υποσχεθεί ότι οι πρώτες εκδόσεις παραγωγής μοντέλων της θα παρουσιαστούν στην έκθεση του Los Angeles τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ σε ό,τι αφορά το κρίσιμο μέγεθος της αυτονομίας, θα εφοδιάζονται με μπαταρίες που εξελίσσει η ίδια στην Καλιφόρνια και ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου θα εξασφαλίζουν από 350 έως 650 χλμ.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις το ηλεκτρικό σύνολο δεν θα επηρεάζει τις off-road ικανότητες των οχημάτων της τα οποία θα κατασκευάζονται στο πρώην εργοστάσιο της Mitsubishi στο Illinois.

Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, η Rivian θα διαθέσει τις πρώτες αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις αμερικανικών μοντέλων εντός του 2019.