Αυτό κι αν ήταν ετεροχρονισμένο μετάλλιο… Το κέρδισε ενώ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση! Χρειάστηκε να παρέλθουν 10 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο για να διαπιστωθούν (μέσω επανεξέτασης) τα θετικά δείγματα ντόπινγκ της Ουκρανής Λιουντμίλα Μπλόνσκα και της Ρωσίδας Τατιάνα Τσερνόβα. Η 3η και η 4η της κατάταξης στο έπταθλο ακυρώθηκαν και το χάλκινο μετάλλιο καταλήγει με καθυστέρηση δεκαετίας στην (τότε 5η) Κέλι Σόθερτον.

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, δεν μπορώ να πω πώς ακριβώς νιώθω. Το μετάλλιο που επίσης κέρδισα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ ήταν εξαιρετικό, αλλά προπονήθηκα για το έπταθλο και αυτό είναι το μετάλλιο που πραγματικά θέλω και σημαίνει πολλά για μένα να το κάνω δικό μου», είπε η Σόθερτον

Η 41χρονη Βρετανίδα, που έχει πλέον αποσυρθεί από τους στίβους έχει στην κατοχή της ένα ακόμη χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο έπταθλο, από το 2004 στην Αθήνα.

«Θα κλείσει ένα κεφάλαιο της αθλητικής σταδιοδρομίας μου. Η παραλαβή ενός μεταλλίου 10 χρόνια μετά, θα έπρεπε να είναι λίγο γλυκόπικρη, αλλά δείχνει την καριέρα που είχα και τελικά θα με επιβεβαιώσει ως κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων», πρόσθεσε η Σόθερτον.