Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραλαμβάνει Ολυμπιακό μετάλλιο με καθυστέρηση 10 ετών!

Παραλαμβάνει Ολυμπιακό μετάλλιο με καθυστέρηση 10 ετών!

Η Κέλι Σόθερτον κατετάγη 5η στο έπταθλο στο Πεκίνο το 2008, αλλά η επανεξέταση δειγμάτων ντόπινγκ την έχρισε χάλκινη Ολυμπιονίκη, αφότου αποσύρθηκε...

Αυτό κι αν ήταν ετεροχρονισμένο μετάλλιο… Το κέρδισε ενώ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση! Χρειάστηκε να παρέλθουν 10 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο για να διαπιστωθούν (μέσω επανεξέτασης) τα θετικά δείγματα ντόπινγκ της Ουκρανής Λιουντμίλα Μπλόνσκα και της Ρωσίδας Τατιάνα Τσερνόβα. Η 3η και η 4η της κατάταξης στο έπταθλο ακυρώθηκαν και το χάλκινο μετάλλιο καταλήγει με καθυστέρηση δεκαετίας στην (τότε 5η) Κέλι Σόθερτον.

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, δεν μπορώ να πω πώς ακριβώς νιώθω. Το μετάλλιο που επίσης κέρδισα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ ήταν εξαιρετικό, αλλά προπονήθηκα για το έπταθλο και αυτό είναι το μετάλλιο που πραγματικά θέλω και σημαίνει πολλά για μένα να το κάνω δικό μου», είπε η Σόθερτον

Η 41χρονη Βρετανίδα, που έχει πλέον αποσυρθεί από τους στίβους έχει στην κατοχή της ένα ακόμη χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο έπταθλο, από το 2004 στην Αθήνα.

«Θα κλείσει ένα κεφάλαιο της αθλητικής σταδιοδρομίας μου. Η παραλαβή ενός μεταλλίου 10 χρόνια μετά, θα έπρεπε να είναι λίγο γλυκόπικρη, αλλά δείχνει την καριέρα που είχα και τελικά θα με επιβεβαιώσει ως κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων», πρόσθεσε η Σόθερτον.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024