Μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιζε πέρυσι ο Ολυμπιακός υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Και δεν είχε πρόβλημα να το παραδεχθεί σε συνέντευξή του στο La.tv της πατρίδας του, όπου βρίσκεται αυτό τον καιρό για να ενισχύσει την Εθνική Λετονίας. Άφησε μάλιστα σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Σφαιρόπουλου λέγοντας:

«Με τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ, το μπάσκετ που θα παίξει ο Ολυμπιακός θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι παίζαμε ένα κλασικό παλιομοδίτικο μπάσκετ, αλλά φέτος πρόκειται να γίνει πιο μοντέρνο, πιο αμερικάνικο. Θα παίξουμε πιο γρήγορα και θα έχουμε αρκετά ένας εναντίον ενός. Μέχρι στιγμής όλοι μας στα παιχνίδια προετοιμασίας έχουμε τις θέσεις μας».

Οι πρώτες εντυπώσεις του Λετονού από τον καινούριο προπονητή του Ολυμπιακού είναι πολύ θετικές: «Ο Μπλατ είναι ένας άνθρωπος αρκετά ανοιχτός. Είναι χαρά για τον καθένα να μιλάει μαζί του. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του και για απλά πράγματα που αφορούν την ζωή. Φέτος το παιχνίδι μας δεν θα είναι τόσο αυστηρό όσον αφορά τους κανόνες ούτε θα τρέχουμε στη γωνία περιμένοντας. θα πάρουμε τη μπάλα ή όχι; Δεν θα είναι τόσο αυστηρές οι διαχωριστικές γραμμές στις συνεργασίες με τα γκαρντ που θα έχουν τη μπάλα».

Όσο για τον δικό του ρόλο, είπε: «Πέρσι στον Ολυμπιακό δεν είχα ιδιαίτερα ηγετικό ρόλο και δεν έπαιζα στην θέση του πόιντ γκαρντ. Όμως, καθώς τα χρόνια περνούν, μπορώ να παίζω και διαφορετικά. Τέτοια πράγματα με ενθαρρύνουν και με γεμίζουν κίνητρα».