Βαριά ήττα με διαφορά 34 πόντων υπέστη η Εθνική μπάσκετ γυναικών την Παρασκευή 14/9 στο πρώτο από τα δύο φιλικά με αντίπαλο τη Λετονία στη Ρίγα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσίασε προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και δεν μπόρεσε να μπει στο ρυθμό της αναμέτρησης. Οσο κυλούσε μάλιστα ο χρόνος η ψαλίδα της διαφοράς άνοιγε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς είδε για πρώτη φορά σε αγωνιστικούς ρυθμούς τις Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου, ενώ επέστρεψαν Μάλτση και Φασούλα που έλειπαν από το τουρνουά στην Ισπανία. Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης η Εθνική ήταν μέσα στο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το -8 έγινε -34.

«Δοκιμάσαμε κάποια σχήματα με τις νέες παίκτριες που ήρθαν και στόχος μας είναι να τις βάλουμε στο παιχνίδι μας όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε τη δουλειά. Θα δούμε τι δεν πήγε καλά και θα επιδιώξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας στο αυριανό φιλικό», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Κεραμιδάς.

Δεκάλεπτα: 13-10, 40-32, 58-42, 84-50

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Σταμάτη, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 2, Παυλοπούλου, Μάλτση 7, Νικολοπούλου, Σωτήριου 2, Κοσμά 1, Σπανου 2, Καλτσίδου 13, Χριστινάκη 15, Σπαθάρου, Φασούλα 8, Εζέτζα.

Οι δύο ομάδες να αναμετρηθούν εκ νέου το Σάββατο στις 18.30.