Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τίτλοι τέλους για το VW Beetle

Τίτλοι τέλους για το VW Beetle

Ένα θρυλικό αυτοκίνητο φτάνει στο τέλος της διαδρομής του καθώς η VW ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής του και στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς.

Mετά από 70 χρόνια παρουσίας του, ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οδεύει προς το τέλος της πορείας του καθώς η VW ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής του από τον Ιούλιο του 2019 και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου εξακολουθεί ακόμα να κατασκευάζεται.

Την ανακοίνωση για την διακοπή της παραγωγής του στις ΗΠΑ, έκανε ο επικεφαλής των τοπικών δραστηριοτήτων της γερμανικής φίρμας, Hinrich J. Woebcken, λέγοντας ότι: «Η απώλεια του Beetle μετά από τρεις γενιές και σχεδόν επτά δεκαετίας παρουσίας του, θα δημιουργήσει θλίψη στους λάτρεις το αυτοκινήτου».

Ο ίδιος ανάφερε ότι δεν υπάρχουν σχέδια αντικατάστασής του, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά είπε: «ποτέ μην λες ποτέ».

Εν είδει αποχαιρετισμού στην αγορά των ΗΠΑ, το Beetle που από την εποχή της αναβίωσης του το 1998 μετράει παγκοσμίως μισό εκατομμύριο πωλήσεις, θα διατεθεί σε δύο ειδικές εκδόσεις με τα διακριτικά Final Edition σε coupe και cabriolet έκδοση αμαξώματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόγονος του Beetle πρωτοεμφανίστηκε εν έτει 1938 στη Γερμανία αποτελώντας δημιούργημα του Ferdinand Porsche.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση κατάργησης του, αποδίδεται αφενός στο «συμμάζεμα» της γκάμας της VW και την στροφή προς νέες τεχνολογίες όπως η ηλεκτροκίνηση, αλλά και τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και του κοινού που ευνοεί τα SUV.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024