Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολείο και ελεύθερος χρόνος: στο σωστό συνδυασμό εξασφαλίζουν την επιτυχία

Σχολείο και ελεύθερος χρόνος: στο σωστό συνδυασμό εξασφαλίζουν την επιτυχία

Εντάξει, είπαμε, πάνω απ’ όλα το σχολείο, αλλά το παιδί είναι παιδί, χρειάζεται και ελεύθερο χρόνο. Άλλωστε, μέσα από τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου ο άνθρωπος αναπτύσσεται και ωριμάζει ολοκληρωμένα. Ειδικά το παιδί, που έχει μεγαλύτερη ανάγκη να αναπτύξει τις κοινωνικές και συναισθηματικές του ανάγκες. Η εμπειρία δείχνει ότι οι δραστηριότητες που συνήθως προτιμούν τα […]

Εντάξει, είπαμε, πάνω απ’ όλα το σχολείο, αλλά το παιδί είναι παιδί, χρειάζεται και ελεύθερο χρόνο. Άλλωστε, μέσα από τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου ο άνθρωπος αναπτύσσεται και ωριμάζει ολοκληρωμένα. Ειδικά το παιδί, που έχει μεγαλύτερη ανάγκη να αναπτύξει τις κοινωνικές και συναισθηματικές του ανάγκες.

Η εμπειρία δείχνει ότι οι δραστηριότητες που συνήθως προτιμούν τα παιδιά και οι νέοι και οφείλουν να στηρίζουν οι γονείς είναι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, η μουσική, το τραγούδι, ο χορός, τα ομαδικά παιχνίδια, οι αθλητικές δραστηριότητες, οι εξωτερικές δραστηριότητες, το θέατρο, οι ταινίες, τα μουσεία, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές, η ζωγραφική, η φωτογραφία, οι χειροτεχνίες, οι κατασκευές, τα δημιουργικά παιχνίδια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Από αυτή την τεράστια γκάμα καλείται να διαλέξει το παιδί τις δραστηριότητες που το ευχαριστούν, με δική του πρωτοβουλία κατά προτίμηση, γιατί έτσι θα τις απολαμβάνει αφενός περισσότερο και αφετέρου θα εκτονώνεται από το άγχος των μαθημάτων στο σχολείο, θα αναπτύσσει καλές διαπροσωπικές σχέσεις, θα κάνει φιλίες και θα υιοθετεί χρήσιμες αξίες όπως αυτή της συνεργασίας, του υγιούς ανταγωνισμού και της κοινωνικής συνείδησης.

Πέρα από αυτά όμως, αν θέλετε το απόγευμα μετά το σχολείο να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, στον προαύλιο χώρο του Golden Hall ανακαλύψαμε ένα θεματικό σπίτι διασκέδασης αλλά  και δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες από το Public! Το σπίτι είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη & Παρασκευή 17.00-21.00 μέχρι και τις 15/9.

Κατά τη διάρκεια του Θεματικού Πάρκου Public στο Golden Hall, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν συναντήσεις με συγγραφείς των εκδόσεων Πατάκης που θα τους συστήσουν τους ήρωες των βιβλίων τους, εργαστήρια Μηχανικής για Junior Μηχανικούς από το CityLab, Play Doh Activities με τον Doh Doh όπου τα παιδιά μπορούν να γίνουν σεφ και να δημιουργήσουν με τα πλαστοζυμαράκια και πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες! Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024