Μία ξένη τουρίστρια γυναίκα τραυματίστηκε το πρωί μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στη διάσημη παραλία Ναυάγιο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η γυναίκα μεταφέρθηκε στην περιοχή Πόρτο Βρώμης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Έχει δοθεί εντολή για εκκένωση της παραλίας και απαγόρευση προσέγγισης σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για αγνοούμενους, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα, αποτελούμενη από 9 άτομα αναχώρησε με σούπερ πούμα για το νησί. Παράλληλα κλιμάκιο 10 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας μαζί με διασωστικό σκύλο μεταβαίνει στο νησί με πλοίο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας