Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος του 2018 οι προτάσεις της επιτροπής Γκολντάμερ για τις πυρκαγιές

Τέλος του 2018 οι προτάσεις της επιτροπής Γκολντάμερ για τις πυρκαγιές

Συνάντηση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο είχε ο Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ για το χρονοδιάγραμμα της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των μελών της επιτροπής.

Με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο συναντήθηκε την Πέμπτη ο επικεφαλής της επιτροπής για τη Διερεύνηση και Ανάλυση των Πυρκαγιών, Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ.

Ο κ. Γκόλνταμερ παρουσίασε στο στέλεχος της κυβέρνησης τα μέλη της επιτροπής, υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της και τον ενημέρωσε ότι οι εργασίες της επιτροπής θα στηριχθούν στην ανάλυση δεδομένων που αφορούν την διαχρονική εξέλιξη του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και στη διεθνή επιστημονική γνώση και εμπειρία.

Επιπλέον, ο καθηγητής και επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών σημείωσε ότι η Επιτροπή θα συνεργαστεί με ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους επιχειρησιακών φορέων και υπηρεσιών που έχουν σχέση με το αντικείμενο της διαχείρισης των πυρκαγιών, ώστε να καταγράψει τις απόψεις και να μελετήσει τις προτάσεις τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τη διερεύνηση και ανάλυση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα θα συμπεριληφθούν σε έκθεση, η οποία θα συζητηθεί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αξιολογηθούν και να οριστικοποιηθούν οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τα ονόματα των μελών της επιτροπής δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ

Ο Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ Καθηγητής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών (GFMC), ως Πρόεδρος, β) Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Αναπληρωτής Ερευνητής στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, γ) Γεώργιος Ευτυχίδης, Δασολόγος – Συντονιστής Έργων Ε&ΤΑ Διαχείρισης Κινδύνου Καταστροφών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), δ) Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωχωρικής Ανάλυσης στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ε) Δρ. Ιωάννης Μητσόπουλος, Δασολόγος, ειδικός Δασικών Πυρκαγιών στη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στ) Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Μια ημέρα μετά το «πόρισμα Συνολάκη»

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μια ημέρα μετά την παρουσίαση των συμπερασμάτων που ανακοίνωσε η επιτροπή του καθηγητή κ. Συνολάκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, στη σύσταση της οποίας προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά του, ο κ. Συνολάκης υπογράμμισε πως η απομάκρυνση των κατοίκων θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί σε 57 λεπτά. Παράλληλα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι «στην περίπτωση της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, χαρακτηριστική είναι η λανθασμένη εκτίμηση του αρχικού μεγέθους της φωτιάς, όπως και η καθυστερημένη αξιολόγηση και αντιμετώπιση της, καθώς οι περισσότεροι πυροσβεστικοί πόροι επιχειρούσαν στο ήδη υπάρχον μέτωπο στα Γεράνεια Όρη (Κινέτα)».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024