ΣΥΡΙΖΑ: Θα ήταν πιο πειστική η ΝΔ εάν καταδίκαζε εμπράκτως τις θέσεις Β.Όρμπαν
Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την ψηφοφορία για την Ουγγαρία, προσθέτοντας ότι κορυφαία μέλη της ΝΔ συμφωνούν με τις θέσεις Όρμπαν για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό
«Μπορεί, σήμερα, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να στοιχήθηκε με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφορικά με την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, η στάση της, όμως, θα ήταν πιο πειστική αν συνοδευόταν και από μια έμπρακτη καταδίκη θέσεων του Β. Όρμπαν με τις οποίες συμφωνούν κορυφαία μέλη της ΝΔ, όπως αυτές για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό».
Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ψηφοφορία για την Ουγγαρία.
Προσθέτει ότι θα περίμενε από τη ΝΔ, «όχι μόνο να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου στη χώρα του, αλλά και να καταδικάζει δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, που ζητούν «θεσμική προστασία» για να μην ξαναβγεί αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν θέλουν «να χαρίσουν τον δικτάτορα Μεταξά στη Χρυσή Αυγή», αλληλογραφούσαν με τον δικτάτορα Παττακό, δεν θέλουν κοινωνιολογία στα σχολεία «για να μη γίνουν αριστερά τα παιδιά», ομνύουν στο ασφαλιστικό Πινοσέτ».
«Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι ζητάμε πολλά από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, άλλωστε, αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως κι ο κ. Όρμπαν», προσθέτει ακόμη.
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442