Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκαν οι παραβάσεις για αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα
Διαπιστώθηκε αύξηση σε ποσοστό 44,88% των οδηγών που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ κατά 40,42% αυξήθηκαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και οι παραβάσεις ορίου ταχύτητας τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε αύξηση σε ποσοστό 44,88% των οδηγών που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ κατά 40,42% αυξήθηκαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν 677 αλκοτέστ και ελέγχθηκαν 13.448 οδηγοί. Απ’ αυτούς 184 βρέθηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι, δηλαδή το 1,37% επί των ελεγχθέντων οδηγών. Οι δε παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εκτοξεύτηκαν το ίδιο διάστημα σε 1.400, 403 περισσότερες από τον αντίστοιχο μήνα πέρσι (997).
Οι δύο παραπάνω κατηγορίες αφορούν τις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, δηλαδή εκείνες που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό. Η δε φετινή αύξηση στις συγκεκριμένες κατηγορίες φαίνεται ότι αποδίδεται στους ενισχυμένους ελέγχους που έγιναν από πλευράς Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα, θανατηφόρα ή με τραυματισμούς, καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα μία μείωση της τάξεως του 23,4%, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2017 (85 φέτος από 111 πέρσι). Από το σύνολο των ατυχημάτων, τρία ήταν θανατηφόρα, ένα παραπάνω από πέρσι.
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας
- Νομπέλ Λογοτεχνίας: Ο Σεφέρης, ο Ελύτης και «Η Συναυλία των Υακίνθων»
- Διονύσης Σχοινάς: Κάνει «Μαύρα Χριστούγεννα» με το νέο ανατρεπτικό τραγούδι του
- Συναγερμός στο Μαξίμου από τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
- Ο Ολυμπιακός φροντίζει για το ευρωπαϊκό του μέλλον: Τι σημαίνει το «προσπέρασμα» στη Μπόντο
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Έρχεται η τελευταία εκπομπή για το 2025



