Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμη δύο μήνες προστασία για τη Folli Follie

Ακόμη δύο μήνες προστασία για τη Folli Follie

Η πλευρά της εταιρείας επεδίωξε προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης, ενώ η πλευρά των τραπεζών, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ

Κόλλια Ελευθερία

Παρέτεινε με προσωρινή διαταγή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, επιπλέον δυο μήνες, το καθεστώς προστασίας – από τους πιστωτές – στο οποίο υπάγεται ήδη η FOLLI FOLLIE. Το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά στην περίπτωση της θυγατρικής FOLLI FOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, τα αιτήματα των οποίων απερρίφθησαν.

Παράλληλα, η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων) συζητήθηκε ύστερα από πολύωρη διαδικασία, με τράπεζες και Δημόσιο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Η πλευρά της εταιρείας επεδίωξε προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης, ενώ η πλευρά των τραπεζών, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.

Η FOLLI FOLLIE κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 10,5%. Οι τράπεζες ισχυρίστηκαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής, έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό σημειώνοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία υποστήριξε ότι είναι σε επαφή με έλληνα επενδυτή ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό (χωρίς να αναφέρει το όνομα του). Με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 10,5% στα ATTICA από τις τράπεζες.

Το στέλεχος του ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι η παράταση των δυο μηνών είναι σημαντική, καθώς δίνει την ευκαιρία λύσης. Ο ίδιος επεσήμανε πάντως

ότι το μέλλον των 1.142 εργαζομένων του ομίλου είναι διασφαλισμένο.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024