Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Ιντζές

Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Ιντζές

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Ιντζές

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Ιντζές.

Ο Βασίλειος Ιντζές του Χαραλάμπους διετέλεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρξε και ο πρώτος υπουργός Βορείου Ελλάδος του ΠΑΣΟΚ.

Η κηδεία του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει την Πέμπτη στην Αθήνα.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την εκδημία του Βασιλείου Ιντζέ εξέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλης Τζελέπης, αλλά και ο και ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τρέντσιος.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Βασίλειος Ιντζές γεννήθηκε το 1929 στο Στρυμονοχώρι του νομού Σερρών. Οι γονείς του κατάγονταν από τον Πόντο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος στο Μικρό Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Ήταν από τους πρώτους οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στη Βόρεια Ελλάδα. Διετέλεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου από το 1963 μέχρι το 1967 (εκλέχτηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1963 και ξανά στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 1964), κατά την προδικτατορική περίοδο.

Μεταπολιτευτικά, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ Σερρών το 1974, και διετέλεσε βουλευτής Σερρών του Κινήματος από το 1975 μέχρι το 1989. Στις πρώτες μεταδικτατορικές εκλογές του 1974 αρχικά δεν εξελέγη, αλλά προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, που έκανε δεκτή την προσφυγή του και το Μάρτιο του 1975 κατέλαβε την έδρα του Θεοχάρη Μηνά της Νέας Δημοκρατίας, που εξέπεσε από το βουλευτικό αξίωμα. Χρημάτισε υπουργός Βορείου Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι τον Ιούνιο του 1985, στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ιντζές εκλέχτηκε επανειλημμένα μέλος του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων. Εκπόνησε, επίσης, μελέτες με θέματα γύρω από προβλήματα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας (σιτικό πρόβλημα και καπνικό πρόβλημα), καθώς και το ασφαλιστικό.

Συλλυπητήριο Μήνυμα Μ. Τζελέπη για το θάνατο του Βασίλη Ιντζέ

«Θα ήθελα να εκφράσω τα «Θερμά μου Συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Βασίλη  Ιντζέ.

Θλίψη και πένθος για όλους μας. Ο Βασίλης Ιντζές για όλους εμάς, τους νεότερους πολιτικούς ήταν ο «εμπνευστής» μας, ο «δάσκαλός» μας  για την συμμετοχή μας στην μεγάλη πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι αγώνες του, τα βιώματά του ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική του εμπειρία δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, η Θητεία του στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, η όλη του πολιτική σταδιοδρομία αποτελούν την «μεγάλη πολιτική του παρακαταθήκη» και για όλους εμάς «πολιτικά διδάγματα» από την πορεία ενός συνετού ανθρώπου και παράλληλα ενός ενάρετου πολιτικού.

Η εμβληματική του φυσιογνωμία θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη….

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτήν την στιγμή τo «μεγάλο έργο» του Σερραίου πολιτικού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Βασίλη Ιντζέ

Σ’ ευχαριστούμε για όλα

Με εκτίμηση

Μιχάλης Τζελέπης»

Γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Τρέντσιος

«Αποχαιρετούμε τον Βασίλη Ιντζέ με θλίψη. Έναν σεμνό και λιτό άνθρωπο, αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του, πριν και μετά τη Δικτατορία, υπηρετώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο κι εκπροσωπώντας τον Σερραϊκό Λαό.

Ο Βασίλης Ιντζές υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και χρημάτισε Υπουργός Βορείου Ελλάδος καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Βασίλη.

Για τη Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Σερρών,

Ο Γραμματέας

Κώστας Τρέντσιος»

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024