Τη βεβαιότητα ότι οι δανειστές δεν θα έχουν καμία αντίρρηση για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha δήλωσε ότι «είναι περισσότερο από αισιόδοξος ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι οι δανειστές δεν θα έχουν αντίρρηση. Αντιθέτως θα δείξουν κατανόηση, αφού πρόκειται για ρύθμιση και όχι για διαρθρωτική αλλαγή, στο μέτρο που υπάρχουν τα χρήματα.»

Αναφερόμενος στο επιχείρημα της Ν.Δ. ότι έχει φέρει τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάστηκε να φέρει την τροπολογία αυτή, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να μη μειώσει τις συντάξεις. Αυτή την στάση όμως θα πρέπει να την κρίνει κανείς με βάση τη γενικότερη στάση της ΝΔ στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα, ζητήματα για τα οποία δεν μιλάει καθόλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε αυτά τα μέτρα σκεφτείτε τι ορυμαγδός αντιπολιτευτικού λόγου θα είχε ξεσηκωθεί».

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά και ειδικότερα αναφερόμενος στις υποθέσεις της NOVARTIS και του ΚΕΕΛΠΝΟ, σημείωσε:«Υπάρχει το σύστημα της σιωπής και της αποσιώπησης όλων αυτών των σκανδάλων. Με αυτό το σύστημα και με προστατευτικό θεσμό τη Δικαιοσύνη, συγκρούεται η κυβέρνηση με αυτούς τους μηχανισμούς.. Όλες αυτές οι υποθέσεις-και εκτιμώ κάποιες από αυτές πολύ γρήγορα – θα οδηγηθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας