Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
BMW X5 xDrive45e: Νέο… υβρίδιο ισχύος

BMW X5 xDrive45e: Νέο… υβρίδιο ισχύος

Ισχυρότερη και αποδοτικότερη σε σχέση με την plug-in υβριδική έκδοση της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου, η xDrive45e αποκαλύπτεται δίνοντας έμφαση στην ισορροπία μεταξύ αποδοτικότητας και προσφερόμενης ισχύος προς όφελος ενός συνόλου που απηχεί τα συνήθη πρότυπα της βαυαρικής φίρμας.

Η βαυαρική φίρμα αποκάλυψε τη νέα γενιά τις Χ5 στις αρχές του καλοκαιριού, δηλώνοντας ευθύς εξαρχής ότι πρόκειται να συμπεριλάβει στην γκάμα της και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Σε αυτό ακριβώς το είδος ανήκει η νέα έκδοση xDrive45e η οποία αντικαθιστά την μέχρι σήμερα γνωστή xDrive40e της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου, επωφελούμενη από ένα νέο, σχεδιασμένο εξαρχής, plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο εξελίχθηκε εξαρχής προκειμένου να προσφέρει περισσότερη ισχύ και αυξημένη αποδοτικότητα.

Αναλυτικότερα, το σύνολο αποτελείται από έναν εξακύλινδρο 3,0 λίτρων turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 286 ίππων σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 112 ίππων, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 394 ίππων και 600 Νμ ροπής. Ως μέτρο σύγκρισης, η προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση (xDrive40e) προσέφερε συνδυαστική ισχύ 313 ίππων και 450 Nm ροπής.

Πλην της ισχύος, η νέα plug-in υβριδική έκδοση της Χ5 έχει αυξήσει και την ηλεκτρική αυτονομία της η οποία προσδιορίζεται πλέον σε 80 χλμ. χάρη στις υψηλότερης απόδοσης μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες εξοπλίζεται.

Παρά την ιδιαίτερη έμφαση στον παράγοντα αποδοτικότητα ο οποίος μεταφράζεται σε μέση κατανάλωση καυσίμου 2,1 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 49 γρ./χλμ. η xDrive45e επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα ούσα κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την προηγούμενη έκδοση. Παράλληλα, η μέγιστη ταχύτητα κατά τη ηλεκτρική λειτουργία έχει αυξηθεί σε 140 χλμ./ώρα –από 120 χλμ./ώρα στην xDrive40e.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης περιλαμβάνεται αερανάρτηση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Οι δε ακριβότερες εκδόσεις εφοδιάζονται και με σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Σε όρους πρακτικότητας η xDrive45e υπολείπεται κατά 150 λίτρα σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις της νέας γενιάς του μοντέλου, με το αντίστοιχο μέγεθος να ξεκινά από τα 500 λίτρα και να φτάνει έως και τα 1.716 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024