Η αγωνιστική «εκτόξευση» του Μάρκο Λιβάγια είναι διαρκής και πιθανότατα ακόμα δεν έχει φτάσει στο πικ της. Ο Κροάτης φορ πέρα από τα γκολ και τις μεγάλες εμφανίσεις του με τα Κιτρινόμαυρα, βρίσκεται πλέον και στις κλήσεις της εθνικής Κροατίας. Της φιναλίστ του Μουντιάλ στην οποία δεσπόζουν παίκτες όπως ο Μόντριτς, ο Πέρισιτς, ο Πιάτσα. Πλέον και ο Λιβάγια.

Η πορεία της Ένωσης και του Λιβάγια δείχνει άρρηκτα συνδεδεμένη και σίγουρα ανοδική. Ή μάλλον κάτι παραπάνω από ανοδική. Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, έκανε μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, έφτασε στον τελικό του κυπέλλου, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League.

Ο 25χρονος φορ έχει βρει στην ΑΕΚ το περιβάλλον που αναζητούσε για χρόνια. Μια ομάδα που τον στηρίζει, έναν κόσμο που τον λατρεύει και ρόλο-κλειδί σε έναν σύλλογο που πρωταγωνιστεί. Στοιχεία που του επέτρεψαν να δείξει το ταλέντο του και να μετατραπεί στον ηγέτη της Ένωσης.

Τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Λιβάγια, αυτό τους το… αντάμωμα πριν από περίπου ένα χρόνο, λειτούργησε εξαιρετικά. Γι’ αυτό και οι δύο πλευρές κοιτάζουν το μέλλον από την ίδια οπτική. Χωρίς καν να υπάρχει ως η σκέψη το να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Κάτι που αποδείχθηκε και από την απόφαση της ΑΕΚ να απορρίψει την εξαιρετική πρόταση που έφτασε στα γραφεία της για τον Κροάτη φορ πριν από μερικές εβδομάδες, από ομάδα της Ιταλίας.