Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη ΔΕΘ έριχναν χημικά σε παιδιά, το 2011 έκαναν μηνύσεις σε αστυνομικούς για βία

Στη ΔΕΘ έριχναν χημικά σε παιδιά, το 2011 έκαναν μηνύσεις σε αστυνομικούς για βία

Φαίνεται ότι άλλη είναι η Αριστερά όταν βρίσκεται στα πεζοδρόμια και δίνει αγώνες, ενάντια ακόμη και στην αστυνομική βία, είναι εντελώς διαφορετική με την Αριστερά που κυβερνά και δίνει εντολές στην ΕΛΑΣ να ρίχνει χωρίς κανέναν έλεγχο χημικά σε βάρος πολιτών.

Τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο πρωθυπουργός εγκαινίαζε τη ΔΕΘ, αποτελούν όνειδος για την κυβέρνησης της Αριστεράς. Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν επί ώρες στους δρόμους γύρω από το Βελλίδειο ενδεχομένως να οφείλονταν σε ακροδεξιά στοιχεία ή άλλους αγνώστους που κατάφεραν να αμαυρώσουν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις και για την οικονομική πολιτική αλλά και για το Μακεδονικό.

Ωστόσο, οι εικόνες ντροπής με τα εκατοντάδες δακρυγόνα να πέφτουν ανεξέλεγκτα ακομη και μέσα σε οικογένειες με μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.

Από την εποχή που ο ίδιος έπαιρνε μέρος σε συλλαλητήρια και φώναζε «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και οργιζόταν για την αστυνομοκρατία και την κρατική βία, φαίνεται ότι πέρασε πολύς καιρός.

Φαίνεται επίσης ότι άλλη είναι η Αριστερά όταν βρίσκεται στα πεζοδρόμια και δίνει αγώνες, ενάντια ακόμη και στην αστυνομική βία, είναι εντελώς διαφορετική με την Αριστερά που κυβερνά και δίνει εντολές στην ΕΛΑΣ να ρίχνει χωρίς κανέναν έλεγχο χημικά σε βάρος πολιτών.

Παιδάκια και γυναίκες έκλαιγαν, δεκάδες χρειάστηκαν τη βοήθεια του ΕΚΑΒ ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έφαγαν άγριο ξύλο από τους 7.000 αστυνομικούς.

Έλεγαν για κατάργηση ΜΑΤ και δακρυγόνων και τώρα έριξαν χημικά σε 10χρονα

Αυτή είναι η Αριστερά. Έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα ΜΑΤ και δε θα χρησιμοποιούν δακρυγόνα και χθες έριξαν δακρυγόνα μέχρι και σε μικρά παιδιά.

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Αλήθειας στις Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Και σε κάθε περίπτωση μια σιδερόφρακτη Θεσσαλονίκη, με τους χιλιάδες άνδρες της ΕΛΑΣ, με τις πιο «σκληρές» διμοιρίες που ήρθαν από την Αθήνα και με πράκτορες της CIA και του FBI, δεν συνάδουν σε καμιά περίπτωση με την κουλτούρα της Αριστεράς.

Είναι δε σίγουρο ότι αν στην εξουσία ήταν μια άλλη κυβέρνηση, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ έπειτα από τα τόσο σοβαρά επεισόδια, η κριτική θα ήταν έντονη.

Εχει ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, να θυμηθούμε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Να θυμίσουμε ότι την 1η Ιουλίου 2011, τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γενικευμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος. Την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε υποβάλει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσια, τότε, δικηγόρος του σημερινού πρωθυπουργού. Είχαν μάλιστα κατατεθεί και 38 βίντεο και φωτογραφίες με περιπτώσεις αστυνομικής βίας.

Στις 9 Απριλίου 2012 ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πάει στον Αρειο Πάγο και ζήτησε από τον τότε εισαγγελέα κ. Τέντε να μάθει για την πορεία της έρευνας. Σύμφωνα με τα όσα ελεγε στην αναφορά του τότε ο νυν πρωθυπουργός: «Τα φαινόμενα τέτοιας ακραίας αστυνομικής βίας συνιστούν αναμφίβολα μέσο κατάλυσης της ίδιας της Δημοκρατίας και ενισχύουν το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών, που νιώθουν απογυμνωμένοι από κάθε μέσο αποτελεσματικής διαμαρτυρίας, με συγκλονιστικό παράδειγμα τον Δημήτρη Χριστούλα, τον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που πριν από 5 ημέρες αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή στην Πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενος για την αποστέρηση κάθε έννομης προστασίας και κάθε μέσου αυτοπροστασίας από τη σαρωτική ισοπέδωση της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Ακόμη, όπως τονίζεται στη σχετική αναφορά «η μη αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας μέχρι σήμερα και η παραπομπή της έρευνας σε ατέρμονες διαδικασίες διερεύνησης, ενώ τεχνολογικά και υπηρεσιακά είναι ευχερέστατη η απόδοση ευθυνών, είναι πρόδηλο ότι έχει ενισχύσει το αίσθημα ατιμωρησίας των δραστών και έχει οδηγήσει σε νέα φαινόμενα βίας, καταστολής και θυματοποίησης πολιτών, με θύματα ακόμη και ιστορικά πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, που υπέστησαν ανηλεή επίθεση με χημικά στις 12/2/2012, κατά τη μεγαλειώδη, ειρηνική, μαζική συγκέντρωση αντίθεσης και αντίστασης στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, που καταπνίγηκε και αυτή με χημικά μέσα και αστυνομική βία».

Οι 14 αστυνομικοί αθωώθηκαν πρόσφατα.

Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη δεν «είδε» επεισόδια προφανώς, αλλιώς θα έπρεπε να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών. Εκτός κι αν επί ΣΥΡΙΖΑ το ξύλο δεν…πονάει και τα χημικά σε βάρος παιδιών είναι ακίνδυνα.

Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βίντεο με δηλώσεις του κ. Τσίπρα που συγκέντρωσε η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024